Sunderland u sudačkoj nadoknadi pobijedio Manchester City pogotkom iz zaleđa

Nedjelja, 01. siječnja 2012. 18:15 Napisao/la  I. V.

Statistika neće zabilježiti da  pobjeda nije ostvarena prema pravilima nogometne igre budući da je strijelac Ji bio u zaleđu kada je primio loptu, zaobišao vratara Harta i postigao jedini pogodak

 

Pogotkom Korejca Jia na isteku sudačke nadoknade vremena od 3 minute nogometaši Sunderlanda pobijedili (1:0) su Manchester City u utakmici 19. kola Premiershipa. Statistički sve je jasno: Manchester City nije iskoristio jučerašnji poraz gradskog rivala, pa stanje na vrhu ljestvice ostaje nepromijenjeno. Dva Manchestera nastavljaju utrku za prvaka s istim brojem bodova (45).

Statistika neće zabilježiti da  pobjeda Sunderlanda nije ostvarena prema pravilima nogometne igre budući da je strijelac Ji bio u zaleđu kada je primio loptu, zaobišao vratara Harta i postigao jedini pogodak. Manchester City je drastično oštećen, ali nitko od toga u Premiershipu neće praviti scene.

Utakmica je protekla u izrazitoj dominaciji gostiju, koji nisu stvorili previše izglednih prilika za kojima mogu žaliti. Vjerojatno najviše žale za prilikom u 88. minuti, kada je  Silva snažno udario po lopti s vrha kaznenog prostora, vratar Mignolet je odbio loptu, natrčao je Richards i udarcem glavom poslao loptu u prečku! Kazna za promašaj uslijedila je na isteku 92. minute.

Menadžer Roberto Mancini utakmicu je počeo  s jednim klasičnima napadačem (Džeko), u nastavku se pridružio Aguero, ali njih dvojica nisu baš na istoj valnoj dužini. Manchester City izgleda daleko ubojitije kada igra Mario Balotelli, koji nije bio u kombinacijama za utakmicu.

Rezultati današnjih utakmica 19. kola Premiershipa: Sunderland - Manchester City 1:0, WBA - Everton 0:1

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.