Gasperini ne vidi razliku između Pašalića, Iličića, Djimsitija i Vlahovića

Ponedjeljak, 08. svibnja 2023. 10:48 Napisao/la  SC

Da je rasizam, vrijeđali bi i Pašalića. Često na stadionu ima vrijeđanja, dok je rasizam daleko ozbiljniji, smatra trener Atalante

Gian Piero Gasperini
Gian Piero Gasperini

Ministar sporta Andrea Abodi ispričao je napadaču Juventusa Dušanu Vlahoviću zbog toga što su ga navijači Atalante grubo vrijeđali.

Vlahović je ušao u igru u drugom poluvremenu utakmice u Bergamu, atraktivno je postigao drugi pogodak u pobjedi (2:0) koja mu neće ostati u lijepom sjećanju zbog ružnih uvreda s tribina.

Srpski napadač odgovorio je na uvrede gestom zbog koje je dobio žuti karton, pogodak je proslavio prstom na ustima čime je simbolično ušutkao vrijeđanja s tribina što se smatra nesportskim ponašanjem.

- Oni koji griješe moraju odgovarati za svoje postupke, uvijek i u svakom slučaju. Ispričavamno se Dušanu Vlahoviću, prokomentirao je ministar Abodi povike s tribina: Cigane, cigane...!

Rasističke uvrede Srba nisu novost na talijanskim stadionima, nedavno je Jose Mourinho znakovito utišao ultrase Rome koji su treneru Samdporije Dejanu Stankoviću vikali: Cigane, cigane...

Zbog toga je posebno u medijima odjeknula sljedeća izjava Gian Piera Gasperijina, trener Atalanta ovako je stao u obranu navijača:

- Osuđujem povike, ali također moram istaknuti da Atalanta ima Pašalića, Djimsitija i druge igrače sličnih nacionalnosti, u prošlosti smo imali igrače poput Iličića i Šutala. Ponekad su uvrede uzrokovane drugim stvarima. Rasizam je ozbiljan problem, ne smije se brkati s običnim uvredama. Uvreda je i kad ljudi viču 'kučkin sin' ili 's**no', ali je li to individualna uvreda ili rasistička? Moramo se boriti protiv rasizma, ali nemojmo ga brkati s lošim manirima, što je općenitija tema. Da je rasizam, vrijeđali bi i Pašalića. Često na stadionu ima vrijeđanja, dok je rasizam daleko ozbiljniji. Nažalost, ovo su nepristojna skandiranja usmjerena prema jednom igraču, smatra Gasperini.

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.