Ivan Jurić: Što se mene tiče, Gian Piero Gasperini je poput Arriga Sacchija!

Subota, 29. travnja 2023. 11:42 Napisao/la  SC

Putevi su im se sreli prije 20 godina u Serie C, kada je Gasperini bio trener Crotonea, a Jurić igrač u naponu snage

Gasperini i Jurić zajedno radili u Interu
Gasperini i Jurić zajedno radili u Interu

U subotu igraju Torino i Atalanta, Ivana Jurića uoči svake utakmice protiv Gian Piera Gasperinija uvijek čekaju ista pitanja:

- Što se mene tiče, Gasperini je poput Sacchija. Prirodno je da je njegov utjecaj na mene jak. Kao i Sacchi, njegove su ideje transformirale nogomet. Sacchi je uveo liniju četiri i igranje ofsajd-zamke i svi su pričali o njemu, baš kao što je Gasperini promijenio toliko elemenata u nogometu, kazao je Jurić.

Kao što je poznato, Jurić je kao Gasperinijev pomoćnik usvojio način igre svoga mentora, Torino je postao prepoznatljiv po igri koja je posebno djelotvorna protiv objektivno jačih momčadi.

Putevi su im se sreli prije 20 godina u Serie C, kada je Gasperini bio trener Crotonea, a Jurić igrač u naponu snage.

Gasperini je doveo Jurića, kada je postao trener Genoe, radili su zajedno do Jurićeva umirovljenja na ljeto 2010. godine.

Tada je Jurić postao Gasperinijev pomoćnik, zajedno su radili u Genovi, Interu i Palermu prije nego što je Jurić sam počeo trenersku karijeru.

- Ovo nije meč protiv Gasperinija, nego protiv Atalante. Atalanta ima savršeni vezni red, koji ujedinjuje sjajnu tehniku i fizičku snagu. Mi imamo više tehnike nego snage, ali također smo mlađi s dva veznjaka rođena 2001. kao što su Ivan Ilić i Samuele Ricci, tako da vjerujemo da ćemo s vremenom poboljšati igru tih igrača i dignuti momčad na višu razinu, poručio je Jurić.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.