Steven Zhang: Conte je vrhunski trener, ali moram razmišljati o solventnosti kluba

Nedjelja, 06. lipnja 2021. 12:28 Napisao/la  SC
Conte i Zhang
Conte i Zhang

Predsjednik Intera Steven Zhang prvi put je javno otkrio razloge rastanka s Antonijem Conteom neposredno nakon što je Inter postao prvak:

- Od prvog trenutka kada smo preuzeli Inter, mislili smo da će Conte biti najbolji trener za naš projekt, prije dvije godine napokon smo ga uspjeli dovesti. I dalje sam uvjeren da je Conte rođeni pobjednik i to je razlog što smo toliko ulagali u njega i momčad u posljednje dvije godine. Pandemija je prošlog ljeta već jako smanjila naše prihode, ali nastavili smo pratiti Contea, bili smo koncentrirani na sezonu, bili smo uvjereni da možemo postati prvaci. Bila je to ispravna odluka. Ali sada su troškovi zbog pandemije postali toliko veliki da moramo preispitati situaciju i pokušati smanjiti troškove što utječe na našu strategiju transfera. Različita gledišta na financijsku situaciju dovela su razlaza. Ono što za Contea nije bilo najvažnije, za klub je bilo najvažnije. I obrnuto. Conte je vrhunski trener, ali kao predsjednik moram razmišljati o solventnosti kluba, kazao je Zhang.

Inter je doveo Simonea Inzaghija čiji su prohtjevi očito puno manji od Conteovih:

- Simone Inzaghi pokazao je tijekom godina da je kvalitetan trener s iskustvom i da može održati naš klub konkurentnim, ali i surađivati ​​s nama kako bi osigurao da Inter ostane finanijski stabilan klub. Zna naš projekt, prihvatio ga je i vrlo smo sretni što je došao, nadamo se da zajedno možemo osvojiti titulu. Već smo iznijeli svoje ekonomske ciljeve, treba nam zarada iz ovog prijelaznog roka, ali također želimo zadržati konkurentnu momčad kako bismo mogli igrati Ligu prvaka i opet se kvalificirati u nju sljedeće sezone, jer želimo biti stalno prisutni među velikim europskim klubovima. Neće biti lako ponovno osvojiti Scudetto, šest ili sedam klubova sanja da ga osvoji svake sezone. Uživajmo u naslovu koji smo zaslužili, naglašava Znang.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.