OTIŠAO U SERIJU B

Mirko Marić potpisao za Monzu

Utorak, 11. kolovoza 2020. 10:54 Napisao/la  SC

Osijek zaradio 4,5 mil. eura od prodaje

Mirko Marić
Mirko Marić

Mirko Marić novi je igrač Monze.

Novi talijanski drugoligaš službeno je predstavio novog napadača, koji je u transferu vrijednom 4,5 mil. eura stigao iz Osijeka.

Transfer je nešto veći zbog bonusa koji će biti realizirani tijekom Marićevih nastupa u Seriji B.

- Sretan što sam ovdje, želim zahvaliti Berlusconiju, Gallianiju i Antonelliju što su vjerovali u mene. Želim s Monzom ući u Serie A. U Hrvatskoj ima puno ljubitelja talijanskog nogometa, mnogi nogometaši sanjaju o tome da zaigraju ovdje. Moji idoli su Pippo Inzaghi, Paolo Maldini, Ibrahimović i Ronaldinho. Pokazat ću da četiri i pol milijuna eura uložena u mene nisu promašaj, želim pomoći Monzi da pobjeđuje, kazao je Marić na predstavljanju.

Transfer je odjeknuo u talijanskim medijima zbog toga što je Monza u vlasništvu Silvija Berlusconija, bivšega premijera i vlasnika Milana.

Nakon što je Milan prodao Kinezima za 750 mil. eura, Berlusconi je kupio trećeligaša Monzu od koje namjerava stvoriti prvoligaša.

Klub vodi Adriano Galliani, dugogodišnji bliski Berlusconijev suradnik vodio je Milan u najslavnijem razdoblju klupske povijesti.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.