GENNARO GATTUSO Napoli je to veliki klub, bilo je vrlo malo razgovora o novcu

Srijeda, 11. prosinca 2019. 19:11 Napisao/la  SC

Otišao sam s 12 godina, ali porijeklo i tradicija se nikada ne izgube. Moja obitelj je oduvijek gajila svoje navike, zato sam ponosan što sam s juga, kaže novi trener Napolija

GENNARO GATTUSO Napoli je to veliki klub, bilo je vrlo malo razgovora o novcu

 Gennaro Gattuso službeno je predstavljen kao trener Napolija:

Znam da je 16. kolo Lige prvaka veliki događaj za Napoli, ali to je tek u veljači. Imam druge probleme o kojima razmišljam odmah!"

- Odabrao sam Napoli je to veliki klub s velikim predsjednikom, odličnim djelatnicima i igračima. Moj je izbor bio lagan, odmah sam rekao "Da". Bilo je vrlo malo razgovora o novcu, kazao je Gattuso kojemu je primarni zadatak vratiti tonus momčadi koja se izgubila nakon sukobda s predsjednikom Aureliom De Laurentiisom.

De Laurentiis je zatražio da igrači odu u karantenu, što su oni odbili.

Uslijedile su novčane kazne, najavljena je čistka u svlačionici:

- To su izvrsni igrači koji nisu prodani zbog predsjednika i kluba. Ova je skupina igrača neizmjerna kvaliteta. Naravno, neke stvari su se otele kontroli, ali nisam bio ovdje kada se to dogodile. Ne želim da mi drugi govore što se događa, volim sam shvatiti u čemu je problem. Želim komunicirati direktno s igračima. Osobne frustracije neće nas nigdje odvesti. Napoli moramo vratiti tamo gdje pripada, rekoa je Gattuso, koji razumije mentalitet kluba budući da je porijeklom s juga Italije:

- Otišao sam s 12 godina, ali porijeklo i tradicija se nikada ne izgube. Moja obitelj je oduvijek gajila svoje navike, zato sam ponosan što sam s juga. Znam gdje sam, znam zrak koji udišete u ovom gradu. Dolazim iz primorskog grada. Kao što svi znaju, ne bojim ničega. Idem dalje. Imam veliku vjeru u one koji će raditi sa mnom, mislim da svi govorimo na istom jeziku. Naravno da su nam potrebni rezultati i stvarno se nadam da ćemo ih ostvariti. U dobi od 41 godine došao sam ovamo nakon 18 mjeseci u Milano, to me čini ponosnom. Odbio sam puno ponuda, jer mi se momčadi nisu svidjele. Ovdje imam sve što treba da radim kako treba. Znam da ima puno posla, ali nema ništa bolje od toga kad volite posao koji radite, kazao je Gattuso.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.