Serie A: Udinese bolji od Milana, Ibra postao najstariji strijelac u povijesti Serie A

Subota, 18. ožujka 2023. 22:54 Napisao/la  SC
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović

Nogometaši Udinesea prekinuli su svoj crni niz u utakmici protiv Milana, u kojoj je Zlatan Ibrahimović sa 41 godinom i 166 dana postao najstariji strijelac u povijesti Serie A prestigavši pritom Alessandra Costacurtu.

Uzbudljiva utakmica riješena je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, kada se je dogodilo sve najvažnije što se na utakmici moglo dogoditi.

Prvo je Zlatan Ibrahimović propustio realizirati kazneni udarac u trećoj minuti sudačke nadoknade, koji je dosuđen nakon što je Bijol igrao rukom, odnosno nakon što se uključio VAR.

Ibrahimovićev udarac domaći vratar Silvestri maestralno je pročitao, ali se onda opet uključio VAR zato što je Beto prerano utrčao pa je Ibrahimović dobio drugu prigodu i ovoga puta bio je neumoljiv.

U kaosu oko penala domaćini su ostali bez trenera Andree Sottila, da bi onda samo dvije minute kasnije Beto iz neposredne blizine ugurao loptu u mrežu i praktički riješio pitanje pobjednika iskupivši se za nesmotrenost samo nekoliko trenutaka ranije.

Ante Rebić igrao je za Milan do 64. minute.

Domagoj Bradarić odigrao je svih 90 minuta za Salernitanu, koja je na domaćem terenu remizirala s Bolognom.

U redovima Bologne svih 90 minuta na terenu je proveo Nikola Moro.

Rezultati 27. kola: Monza – Cremonese 1:1 (Carlos Augusto 69/Ciofani 61), Salernitana – Bologna 2:2 (Pirola 7, Dia 64/Ferguson 11, Lykogianis 73), Udinese – Milan 3:1 (Pereyra 9, Beto 45+5, Ehizibue 70/Ibrahimović 45+3)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.