TALIJANSKO PRVENSTVO

Roma i Inter odigrali neodlučeno

Nedjelja, 20. siječnja 2013. 23:14 Napisao/la  SC

Utakmica 21. kola: Roma - Inter 1:1. Marko Livaja zatresao je okvir gola

Serie A – 21. kolo

ROMA - INTER 1:1

Stadion "Olimpico" Gledatelja: 42.052

Sudac:Orsato (Schio)

Strijelci: 1:0 Totti (22'-11m), 1:1 Palacio (45'+1)

Žuti kartoni: De Rossi, Lamela, Osvaldo (Roma), Ranocchia, Chivu, Juan Jesus, A. Pereira, S. Handanović (Inter)

ROMA: Goicoechea, Piris, Marquinhos, Castan, Balzaretti, Bradley, De Rossi (46' Tachtsidis), Florenzi (68' Perrotta), Lamela, Osvaldo, Totti (81' Destro)

INTER: S. Handanović, Ranocchia, Chivu, Juan Jesus, Nagatomo (57' Obi), J. Zanetti, Gargano (84' Mudingayi), A. Pereira, Guarin, Palacio, Livaja (74' Rocchi).

U derbiju 21. kola Serie A između Rome i Intera obje su momčadi osvojile po bod koji nije odgovarao nikome. Inter je izgubio više jer je službeno ostao bez Nizozemca Wesleya Snijdera, koji je potpisao za turski Galatasaray.

Pogoci su postignuti u prvome poluvremenu, iako drugo nije bilo nezanimljivo. U 21. minuti sudac Orsato dosudio je u najmanju ruku dvojbeni kazneni udarac za domaće nakon navodnog prekršaja Ranocchie na Bradleyju. Siguran izvođač bio je "il capitano" Francesco Totti i Roma je povela sa 1:0.

Marko Livaja započeo je u udarnoj postavi Intera, igrao je do 74. minute, a najbliži pogotku bio je u 38. minuti kada je pogodio stativu. Uposlio ga je Gargano u srcu kaznenog prostora, a Livaja je iz okreta pogodio lijevu stativu Goicoecheina gola.

Inter je stigao do poravnanja u jedinoj minuti sudačke nadoknade u prvome dijelu. Strijelac je bio Rodrigo Palacio, koji je sa sedam metara u nebranjenu mrežu pospremio odbijanac nakon udarca Guarina.

U 52. minuti Handanovič je spasio Inter. Osvaldo je ušao u kazneni prostor, no dao si je predug for i vratar Intera uspio je osujetiti opasnost. Na odbijenu loptu natrčao je Totti, uspio preskočiti Handanoviča, no vratar Intera čudesno se uspio vratiti, obraniti i spriječiti novo vodstvo Rome. U 86. minuti još je jednom Handanovič sačuvao bod Interu nakon što je fantastično obranio sjajan pokušaj sa ruba kaznenog prostora Lamele.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.