Serie A: Juventus nadmoćno osvojio bodove u Livornu i nastavio utrku s Romom

Nedjelja, 24. studenog 2013. 17:20 Napisao/la  SC

Rezultati 13. kola: Livorno - Juventus 0:2, Sampdoria - Lazio 1:1,  Udinese - Fiorentina 1:0, Bologna - Inter 1:1

Juventus puše za vratom vodećoj Romi. U sklopu 13. kola Serie A momčad iz Torina nadigrala je Livorno i slavila rezultatom 2:0, te jedina opravdala status favorita ovoga vikenda. Naime, još je jučer Napoli propustio održati priključak za vodećima izgubivši 0:1 od Parme, te Milan koji je odigrao mršavih 1:1 kod kuće protiv Genoe. Takav trend nastavila je i Fiorentina, izgubivši od Udinesea te Lazio koji je podijelio bodove sa Sampdoriom.

 

Juventus je mogao i uvjerljivije slaviti nego što to rezultat ukazuje. Cijela utakmica protekla je u znaku apsolutne dominacije aktualnih prvaka. Nakon prvog poluvremena Juventus je mogao imati osjetnu prednost na svojoj strani. U 21. minuti Llorente je mogao zabiti, ali njegov udarac glavom odlazi preko vrata. To je bila samo najava ostalih zbivanja na terenu. Autor sljedeće prijetnje je Pogba čiji udarac iz prve u 31.minuti ispod prečke vadi domaći vratar. Do odmora u šansama su se našli Tevez i Asamoah, ali na predah se ipak otišlo rezultatom 0:0 uz apsolutnu nadom gostiju što dokazuje i posjed lopte koji je u prvih 45 minuta debelo na strani Juventusa - 28:72!

Sve ono radi čega gledamo nogomet zbilo se u nastavku utakmice. Juventus je nastavio gdje je stao u prvom dijelu samo je svoju dominaciju okrunio pogocima. Prvo je Llorente majstorskim udarcem u 64. minuti doveo Juve u vodstvo, da bi u 75. minuti Tevez završio priču i postavio konačnih 0:2.

Juventus se ovom pobjedom bodovno izjednačio s Romom na vrhu prvenstvene ljestvice.

 

LIVORNO: Bardi, Coda, Rinaudo, Ceccherini (od 86' Gemiti) , Schiattarella, Luci, Greco, Mbaye (od 80' Piccini) , Emerson, Siligardi, Emeghara (od 73' Borja)

JUVENTUS: Buffon, Caceres, Vidal, Chiellini, Pirlo, Padoin, Marchisio, Pogba, Asamoah (od 88' Peluso), Tevez (od 80' Quagliarella) , Llorente (od 81' Vučinić)

 

 

Rezultati 13. kola Serie A: Livorno - Juventus 0:2 (Llorente 64, Tevez 75), Sampdoria - Lazio 1:1 (Soriano 67/Cana 94), Sassuolo - Atalanta 2:0 (Zaza 63, Berardi 67), Torino - Catania 4:1 (Immobile 10, El Kaddouri 34, 61, Moretti 59/Leto 50), Udinese - Fiorentina 1:0 (Heurtaux 34), Bologna - Inter 1:1 (Kone 12/Jonathan 51)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.