ROBERTO MANCINI Nitko nije htio postati izbornik reprezentacije kada sam došao

Četvrtak, 21. svibnja 2020. 14:23 Napisao/la  SC
Roberto Mancini
Roberto Mancini

Roberto Mancini vratio je povjerenje u talijanski nogomet, kada je preuzeo reprezentaciju jedne od najvećih nogometnih nacija.

Italija se nije uspjela plasirati na završnicu SP-a 2018 što je bila nacionalna tragedija.

Mancini je sastavio momčad koja se nadmoćno prošetala kroz kvalikacije za EP 2020, koje je odgođeno u trenutku kada ja Italija slovila jednim od favorita za najviše plasmane.

- Kad sam stigao, nitko nije htio postati izbornik reprezentacije. Pitali su me, ja sam pristao. Mnogi su se bojali teške situacije, u nogomet morate imati malo samopouzdanja i vjerovati u kvalitetu mlađih igrača. Italija je uvijek imala dobre igrače kroz povijest, a to je slučaj i danas. Moja je ideja bila učiniti nešto posebno kako bih navijače približio reprezentaciji, a momci su bili vrlo dobri u stvaranju sjajne atmosfere, kaže Mancini.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.