POČINJE SERIE A Juventus najveći favorit za obranu naslova prvaka

Subota, 25. kolovoza 2012. 11:31 Napisao/la  SC

Talijanski novitet: momčadi će u zapisnik moći prijaviti 23 nogometaša, čak 12 igrača na raspolaganju su trenerima za tri izmjene tijekom utakmice

Nakon što je većina europskih liga već u punom zamahu, posljednji vikend u kolovozu rezeviran je za start 81. izdanja talijanskog nogometnog prvenstva - Serie A gdje naslov najboljeg brani Juventus. Utakmicom Fiorentine i Udinesea u subotu počinje nova sezona Serie A u kojoj će se osim torinske Stare dame za naslov, već po običaju, boriti i milanski gradski rivali Milan i Inter.

Rossoneri, koji su prošle sezone praktički do posljednjeg kola bili u borbi za titulu, u novo izdanje elitnog razreda ulaze bitno oslabljeni bez čak trojice ključnih igrača. Brazilski stoper Thiago Silva i švedski razarač Zlatan Ibrahimović prodani su u paketu pariškom PSG-u za iznos od 70 milijuna eura, dok je "zločesti dečko" Antonio Cassano otišao prema Interu u zamjenu za Pazzinija i sedam milijuna eura. U redove Milana stigli su talijanski reprezentativac Montolivo i nekoliko manje poznatih igrača (Traore, Acerbi, Constant...). Milanski je div prošle sezone napravio i pravu smjenu momčadi, budući da su otišli dugogodišnji nositelji igre poput Gattusa, Van Bommela, Seedorfa i Neste.

Redove aktualnog prvaka napustio je legendarni Alessandro Del Piero, ali su zato dovedeni Udineseovi Isla i Asamoah, Caceres, Giovinco, Lucio... Inter je otkupio Guarina, doveo Cassana i Argentinca Palacia, a veliki posao napravio je dovođenjem vratara Handanoviča. Fiorentina i Roma su dosta izmijenili momčad, dok je najmanjem mijenjao drugi rimski  klub Lazio.

Uloga favorita i dalje pripada Juventusu koji će ove godine nastupati i u Ligi prvaka, a problem bi mogla predstavljati i kazna trenera Antonija Contea koji je suspendiran na deset mjeseci zbog toga što nije prijavio namještanja dok je bio u Sieni. Probleme bi mogao umanjiti dolazak Edina Džeke koji bi za 28 milijuna eura Manchester City mogao zamjeniti Starom damom.

Talijanski nogomet i ove je godine potresao skandal oko namještanja utakmica, a kao rezultat toga Sampdoria i Torino će u novu sezonu krenuti s bodom manje, Atalanta s dva, dok je Siena kažnjena s čak šest bodova minusa.

Novitet je što će od ove sezone sve talijanske momčadi u zapisnik moći prijaviti čak 23 nogometaša što je najviše na Starom kontinentu. Naime, vodstvo Serije A i Talijanskoga nogometnog saveza (FIGC) prihvatilo je prijedlog Napolijeva predsjednika Aurelija De Laurentiisa o 12 igrača na raspolaganju trenerima momčadi za tri izmjene tijekom trajanja utakmice.

Subota (18): Fiorentina - Udinese, (20.45): Juventus - Parma

Nedjelja (18): Milan - Sampdoria, (20.45): Roma - Catania, Atalanta - Lazio, Chievo - Bologna, Genoa - Cagliari, Palermo - Napoli, Pescara - Inter, Siena - Torino

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.