×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Neuništivi Alex Del Piero srušio Lazio i vratio Juventus na vrh Serie A

Srijeda, 11. travnja 2012. 23:15 Napisao/la 

Juventus se pobjedom nad Lazijem od 2:1 vratio na čelnu poziciju Serie A

Čovjek je, jednostavno, neuništiv! Iako su ga godinama slali u mirovinu, Alessandro Del Piero je još uvijek čovjek odluke. Kada najviše treba. A to je odlika velikih, najvećih "frajera" u nogometu, koji zabijaju onda kada sve izgleda sivo i bezizlazno...

Juventus je protiv Lazija lovio Milan, koji je večer prije slavio protiv Chieva. Ulog? Najveći mogući, prva pozicija. Kada je Pepe, nakon briljantne asistencije Pirla u 30. minuti "probio" Marchettija za 1:0 scenarij je izgledao predvidljiv. Jer, "Stara dama" je odigrala prvi dio u transu, slagali su šanse u serijama, ali je upravo Marchetti bio čudesan. I onda je Lazio, praktički iz prvog udarca u gol, izjednačio. Mauri je pogodio glavom, Buffon je bio nemoćan.

Mučio se Juve u drugom dijelu, vratar Lazija ih je bacao u očaj. Sve dok nije ušao - on. Alex Del Piero je u 73. ušao umjesto Vučinića. To mu je 608 utakmica za Juventus. Devet minuta kasnije "Juve Arenu" je odveo ravno u ekstazu. Slobodan udarac na 20-tak metara. Svi su, Marchetti također, očekivali udarac preko "živog zida", Del Piero je loptu poslao kraj njega, golman Rimljana je krenuo "u jednosmernu" a lopta je završila u mreži. Majstorski gol nogometnog majstora!

- Da nismo dobili ovu utakmicu, pogotovo nakon šansi u prvom dijelu, to bi bilo nogometno samoubojstvo. Ne znamo tko će biti prvak, mi ili Milan, ali znamo da sve ovisi o nama, rekao je nakon susreta Del Piero.

Otkako je ispao iz Lige prvaka, Napoli se "raspada". Novi teški udarac stigao je na njihovom San Paolu, gdje ih je nokautirala Atalanta. Ovo je Napolitancima treći poraz za redom, kompromitirali su svoje šanse za treću poziciju, što im je primarni cilj ove sezone. Inter je sa Stramaccionijem očigledno dobio mir i stabilnost, "nerazzurri" već tri kola nisu poraženi. Ovog puta su svladali Sienu, iako je opet bilo "čupavo". Poveli su gosti, ali je onda Diego Milito s dva gola donio pobjedu Interu. Marko Livaja opet nije bio ni na klupi Intera.

Genoa već pet kola ne zna za pobjedu, baš kao ni Cesena. Onda je, valjda, logično da je njihov susret završio 1:1. Poveli su domaćini preko Rossija, izjednačio je Mutu. Cesena se vjerojatno neće spasiti, a neće ni Genoa, ako nastavi ovako. Sad ih čeka gostovanje kod Milana... Catania je u šokantnoj utakmici izgubila od Leccea. Do 88. minute domaćin je imao sve, a onda je sve prosuo, primivši dva gola. Još su gosti stigli promašiti i jedanaesterac.

Parma je napravila veliki korak prema spasu, svladavši Novaru sa 2:0; gostima pak vjerojatno nema spasa. Domaćin je sve riješio u samo 13 minuta.
Fiorentina i Palermo su odigrali 0:0, domaćinima je opravdano poništen pogodak Amaurija zbog igranja rukom. Igor Budan je za Palermo igrao posljednjih 15 minuta. Roma, koja ima ekstremne amplitude forme, svladala je Udinese i stigla na samo četiri boda iza Lazija, koji drži treću poziciju. Zanimljivo je kako Francesco Gudiolin, inače veliki prijatelj riječkog menadžera Predraga Račkog, nikada u karijeri nije kao trener svladao Romu u Rimu.

SERIEA, 32. kolo, srijeda: Juventus - Lazio 2:1 (Pepe 30, Del Piero 82/Mauri 45), Napoli - Atalanta 1:3 (Lavezzi 13/Bonaventura 10, Bellini 58, Carmona 68), Catania - Lecce 1:2 (Bergessio 52/Corvia 88, Di Michele 90+1), Parma - Novara 2:0 (Giovinco 27, Jonathan 40), Fiorentina - Palermo 0:0, Genoa - Cesena 1:1 (Rossi 41/Mutu 76), Inter - Siena 2:1 (Milito 42, Milito 81 (11m)/D' Agostino 6), Roma - Udinese 3:1 (Osvaldo 8, Totti 86, Marquinho 90+2/Fernandes 44)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.