Navijače Milana ne treba brinuti rekordni gubitak, nego menadžment kluba

Petak, 18. listopada 2019. 08:53 Napisao/la  SC

Bivši vlasnici Silvio Berlusconi i Yonghong Li nisu imali novaca za investicije za razliku od Elliott Managementa koji ima jasnu financijsku strategiju i dovoljno novca

Paolo Maldini i Zvone Boban
Paolo Maldini i Zvone Boban

 

Milan je prikazao rekordni gubitak od 145,9 mil. eura!

Iako ovakav minus na računu dovodi u pitanje financijsku održivost nekadašnjega nogometnog giganta, čini se da nema razloga za brigu.

Na djelu je financijska strategija vlasnika Milana, čini se da investicijski fond Elliott Managementa priprema teren za reinvesticije ili prodaju.

Naime, Milan je prije početka sezona u dogovoru s UEFA-om odustao od  Europske lige kako bi mogao srediti financijsku bilancu zbog koje je imao problema s tzv. Financijskim Fair Playom.

Da je igrao Europsku ligu i ostvario plasman u Ligu prvaka, ostvario bi dobitak od 39 mil. eura, pa bi drugačije mogao prikazati bilancu.

Međutim, vlasnici su pod pritiskom slabih rezultata i smanjenih prihoda na ovakav odlučili očistiti poslovne knjige.

Važno je naglasiti da klub nije zadužen kod banaka, što znači da bi eventualni kupac imao jasnu situaciju.

Na ovakav način Milan će početak iduće europske sezone dočekati s čistom bilancom, neće imati problema s tekućim poslovanjem i Financijskim Fair Playom.

Prema mišljenju nezavisnih stručnjaka, bivši vlasnici Silvio Berlusconi i Yonghong Li nisu imali novaca za investicije za razliku od Elliott Managementa koji ima jasnu financijsku strategiju i dovoljno novca da bi Milan mogao ponovo postati jedan od vodećih europskih klubova.

Problem je da Elliott Management nikada nije imao namjeru kupiti Milan, američki investicijski fond vlasnik je postao kada je Yonghong Li zatajio plaćanja zajma za kupovinu kluba.

Prema istom izvoru, u ovom trenutku veći problem Milana je menadžment kluba nego financijska stabilnost.

Nije baš pohvalno za Paola Maldinija i Zvonimira Bobana.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.