PRVI PORAZ JUVENTUSA

Napoli četvrti puta osvojio talijanski Kup

Nedjelja, 20. svibnja 2012. 22:56 Napisao/la  SC

Finale talijanskog Kupa: Napoli - Juventus 2:0, strijelci Cavani (63-11m) i Hamšik (83)

Nogometaši Napolija četvrti su puta u klupskoj povijesti osvojili talijanski Kup nakon što su u finalu ovogodišnjeg izdanja u Rimu pobijedili Juventus 2:0. Napolitanci su prvi trofej nakon 15 godina čekanja osvojili na krilima Cavanija i Hamšika, koji su u dva navrata svladali Storarija i Torinezima nanijeli prvi poraz sezone.

Nakon više od sat vremena igre bez većih šansi u 61. minuti Lavezzi je iskoristio slabu reakciju obrane Torineza, natjeravši Storarija da ga sruši u kaznenom prostoru. Cavani je sigurno realizirao najstrožu kaznu, dovevši južnjake do početnog vodstva. U jeku najvećih napada "stare dame" sijevnula je kontra Napolija, koju je u gol pretvorio Hamšik. U posljednjim trenucima dvoboja Quagliarella je zbog udaranja Aronice zaradio crveni karton.

Finale talijanskog Kupa: Napoli - Juventus 2:0 (Cavani 63-11m, Hamšik 83)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.