TALIJANSKO PRVENSTVO

Inter pobijedio Palermo autogolom Garcije

Nedjelja, 02. prosinca 2012. 14:31 Napisao/la  SC

Utakmice 15. kola: Fiorentina - Sampdoria 2:2, Napoli - Pescara 5:1, Inter - Palermo 1:0, Udinese - Cagliari 4:1

SERIE A, 15. KOLO

FIORENTINA - SAMPDORIA 2:2

Stadion "Artemio Franchi". Gledatelja: 30.000

Sudac: Valeri (Rim)

Strijelac: 1:0 Savić (21'), 1:1 Krstičić (48'), 1:2 Rodriguez (72'-ag), 2:2 Savić (75')

Žuti kartoni. Pizarro (Fiorentina), Krstičić, Tissone, Berardi (Sampdoria)

Crveni karton: Mustafi (Sampdoria 90'- izravni crveni karton)

FIORENTINA: Viviano, Tomović, G. Rodriguez, Savić, Cuadrado, Romulo (59' Seferović), Pizarro, Borja Valero (86' Migliaccio), Pasqual, Mati Fernandez (71' Aquilani), El Hamdaoui.

SAMPDORIA: Da Costa, Mustafi, Gastaldello, Rossini, Berardi, Krstičić, Tissone (86' Estigarribia), Maresca (72' Munari), Obiang, Poli (82' soriano), Icardi.

U najmanju ruku čudnu su utakmicu vidjeli gledatelji na "Franchiju" u Firenci. Fiorentiuna i Sampdoria odigrali su 2:2 a u igri su do samoga kraja bila sva tri znaka. Ipak, dojam je da su nogometaši Fiorentine u posljednjoj su utakmici 15. Kola Serie A propustili veliku prigodu pobijediti Sampdoriu i dohvatiti Inter na trećoj poziciji Serie A.

Od početka sezone "ljubičasti" posebno na svome terenu prikazuju lijep i atraktivan nogomet. Iznimke nije bilo niti večeras. Boksačkim riječnikom rečeno, gosti iz Genove u prvome su dijelu "bili na konopcima" a Fiorenina ih  je propustila nokautirati. To joj se osvetilo u 48. minuti, kada je Nenad Krstičić matirao Viviana za 1:1. Nakon Savićeva pogotka u 21. minuti sve se činilo lako za domaće, ali je Sampdoria ubrzo posložila redove i reagirala. Čak su gosti stigli i do vodstva u 72. minuti auogolom Rodrigueza, no ovoga puta reakcija Fiorentine bila je munjevita.

U 75. minuti Stefan Savić svojim je drugim pogotkom svome sastavu osigurao deveti uzastopni susret bez poraza dok se Sampdoria nakon dvije pobjede u nizu morala zadovoljiti bodom iz Firence. No, u drugom poluvremenu bilo je svega. U 54. minuti Icardi je bio sam pred Vivianom i želio mu gurnuti loptu kroz noge, no vratar Fiorentine ostaje priseban i čuva tadašnjih 1:1  U 66. minuti poništen je pogodak domaćinima zbog zaleđa, a dvije minute kasnije Tomović nenamjerno s gol-crte spašava protivničku momčad. Na kraju je podjela bodova prema viđenom najpravedniji ishod.

NAPOLI - PESCARA 5:1

Stadion "San Paolo". Gledatelja: 45.000

Sudac: Peruzzo (Scho)

Strijelci: 1:0 Inler (9'), 2:0 Hamšik (15'), 2:1 Bjarnason (18'), 3:1 Cavani (58'-11m), 4:1 Cavani (63'), 5:1 Inler (78')

Žuti karton: Behrami (Napoli), Zanon (Pescara)

Crveni karton: A. Bocchetti (Pescara 58'-izravni crveni karton)

NAPOLI:De Sanctis. Gamberini (70' Dzemaili), P. Cannavaro (81' El Khaddouri), Britos, Mesto, Behrami, Inler, Zuniga, Hamšik, Insigne (71' Vargas), Cavani.

PESCARA: Perin, S. Romagnoli, Terlizzi, A. Bocchetti, Zanon, Bjarnason, Togni (75' Nielsen), Cascione, Modesto, Weiss (65' Capuano), Vukušić (67' Abbruscato)

Nogometaši Napolija u podnevnom su terminu odradili ono što se od njih očekivalo. Pobijedili su fenjeraša Pescaru i ostali prvi pratitelj lideru Juventusu. Utakmicu je od prve minute započeo Ante Vukušić i odigrao ju je prilično dobro do 67. minute kada je zamijenjen. Imao je nekoliko dobrih udaraca i dvije prigode, a u 28. minuti srušen je u kaznenom prostoru, no sudac Peruzzo ostao je nijem, a dojam je da je pogriješio.

Do 15. minute Napoli je dvaput pogodio, Inler i Hamšik razbudili su gledatelje, a onda ih je uznemirilo i razbudilo brzo smanjenje gostiju preko Bharnasona. Od tog trenutka domaćini su neobjašnjivo prepustili sredinu terena gostima koji su čak početkom nastavka preko Bjarnasona mogli i do poravnanja. No onda je "stvar u svoje ruke" uzeo Edinson Cavani. U 58. minuti u kaznenom ga je prostoru srušio Bocchetti, zaradio isključenje, a Urugvajac je bio siguran realizator za 3:1. Samo pet minuta kasnije Cavani je još jednom neumoljiv za 4:1. Točku na "i" sjajne izvedbe Napolitana svojim je drugim pogotkom stavio Inler u 78. minuti.

INTER - PALERMO 1:0

Stadion Giuseppe Meazza. Gledatelja: 25.000

Sudac: Bergonzi (Genova)

Strijelac: 1:0 Garcia (74'-ag)

Žuti kartoni: Pereira, Samuel (Inter), E. Barreto, Garcia, Kurtić (Palermo)

INTER: Handanović, Ranocchia, Samuel, Juan Jesus, J. Zanetti (64' Nagatomo), Gargano, Cambiasso (81' Mariga), Pereira, Coutinho, Palacio, Milito (64' Guarin).

PALERMO: Ujkani, Munoz, Von Bergen, Garcia, Morganella, E. Barreto, Kurtić, Pisano, Iličić (76' Budan), Brienza (68' Giorgi), Dybala (79' Zahavi).

Milanski je Inter sretno i spretno stigao do minimalne pobjede protiv Palerma. Ništa dobrog nisu prikazali izabranici Andree Stramaccionija, ali pamti se pobjeda. Rannocchia je prošao po lijevoj strani i ubacio loptu u kazneni prostor, na nju je naletio Garcia i matirao vlastitog vratara Ujkanija.

Marko Livaja s klupe domaćih promatrao je ovaj susret dok je Igor Budan u igru ušao u 76 minuti.

Osim u Napulju šest pogodaka viđeno je i u derbiju začelja u Genovi gdje je domaći sastav stigao u zonu ispadanja nakon poraza 2:4 od Chieva. Trostruki strijelac za sastav iz Verone i junak ovoga kola bio je Paloschi. Zanimljivo je bilo i u Sieni, gdje je Roma u drugom poluvremenu preokrenula vodstvo i pobijedila uz dva pogotka Mattie Destra i povratnika u nogomet nakon gotovo pola godine Simonea Perrotte kojemu je trebalo sedam minuta na terenu da se upiše u strijelce.

Udinese je Cagliariju "utrpao" četiri pogotka, a niti jedan nije bio djelo Antonia Di Natalea, dok je Lazio bio bolji od Parme sa 2:1, no trenera Petkovića može brinuti ozljeda najboljeg klupskog strijelca Miroslava Klosea, koji je postigao osmi pogodak sezone. Istim rezultatom kao u Rimu Bologna je pobijedila Atalantu.

Rezultati 15. kola: Napoli - Pescara 5:1 (Inler 9', 78', Hamšik 15', Cavani 58'-11m, 63'/Bjarnason 18'), Inter - Palermo 1:0 (Garcia 74'-ag), Bologna - Atalanta 2:1 (Diamanti 16', Gabbiadini 70'/Denis 50'), Genoa - Chievo 2:4 (Said 40', Janković 56'/Paloschi 14'-11m, 22', 45', Stoian 90'), Lazio - Parma 2:1 (Biava 25' Klose 34'/Belfodil 66'), Siena - Roma 1:3 (Neto 25'/Destro 63', 90'+2, Perrotta 86'), Udinese - Cagliari 4:1 (Pereyra 33', Angella 39', Danilo 48', Pasquale 66'/Dessena 80').

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.