Najosporovaniji talijanski stručnjak može odahnuti, Paolo Maldini odredio sudbinu trenera Milana

Srijeda, 17. svibnja 2023. 09:19 Napisao/la  SC

Znam tko je uvijek bio uz mene, a tko nije bio uz mene kada je trebalo, kazao je Simone Inzaghi nakon pobjede u uzvratnoj utakmici polufinala

Simone Inzaghi proslavio veliki uspjeh
Simone Inzaghi proslavio veliki uspjeh

Inter se plasirao u finale Lige prvaka, do kraja sezone treba odigrati finale nacionalnog kupa, prošle sezone osvojio je kup i Superkup...

Simone Inzaghi je najosporovaniji talijanski stručnjak, trener Intera plasmanom u finale Lige prvaka napokon je odahnuo:

- Davno sam rekao da ćemo uložiti maksimalni napor bez gledanja natjecanja, samo ćemo pokušati ostvariti najbolje što možemo. Od 1. travnja igramo svakih tri, četiri dana, ali došli smo do dva finala i vratili stvari na pravi put u Serie A. Znam tko je uvijek bio uz mene, a tko nije bio uz mene kada je trebalo. Znam što se događalo zadnjih mjeseci, ali sretan sam što uz sebe imam sjajan tim, koji me pratio u svemu proteklih 20 mjeseci. Sada moram igrati još dva finala. Ponosan sam što sam u ovom klubu, kada su me zvali, znao sam što se dogodilo u klubu. Prije 20 mjeseci od mene su tražili da dođem do osmine finala Lige prvaka, što klubu nije uspjelo od 2011. godine. Mislio sam da je prošlosezonski niz u Ligi prvaka bio vrlo dobar, a ove je još bolji. Nitko nam ništa nije dao besplatno, suočili smo se s jakim protivnicima i izborili mjesto u finalu, kazao je Inzaghi.

Inzaghija su talijanski mediji stalno smijenjivali, nakon trijumfa u polufinalu sve se promijenilo.

Direktor Intera Beppe Marotta potvrdio je da Inzaghi ostaje trener, predsjednik Steven Zhang rekao je Inzaghi biti trener još mnogo sezona.

Što se tiče sudbine trenera Milana Stefana Piolija, brzo se zaboravilo da je Milan donedavno bio prvak:

Milan igra slabo u završnici sezone, direktor Paolo Maldini ovako je prokomentirao situaciju:

- Sezona nije gotova, jer se moramo pokušati kvalificirati među prva četiri u Serie A i vidjet ćemo što će se dogoditi s Juventusom. Plasman u polufinale Lige prvaka veliko je i neočekivano postignuće, ali naravno, ako izgubite od Intera, onda će ovo izgledati bolnije nego što bi inače bilo. Moramo imati na umu da je ovaj plasman bio potpuno neočekivan. Kao što smo rekli prošle sezone, još nismo složili momčad za dva natjecanja. Rekli smo to medijima, ali i vlasnicima klubova, tako da oni to dobro znaju. Ovo putovanje počeli smo prije četiri godine, ostvarili smo sjajne rezultate, ekonomske i sportske, stvorili smo temelje mlade momčadi, nedostatak iskustva osjeti se na ovoj razini. Ako odigramo dobro u preostale tri utakmice i kvalificiramo se za Ligu prvaka, bit će to sjajna sezona, smatra Maldini.

Dakle, Pioli zna što treba učiniti do kraja sezone.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.