Kriza u Milanu: Allegriju prijeti otkaz, Tassotti i Inzaghi moguća privremena rješenja

Petak, 21. rujna 2012. 17:54 Napisao/la  SC

Kao trajnija rješenja spominju se dvojica trenera, koji trenutačno nisu slobodni: Luciano Spalletti (Zenit) i Marco van Basten (Heerenveen)

Milan ove sezone nije ni "M" od velikog Milana. Gazda Silvio Berlusconi uveo je mjere štednje na svim razinama, najveće uštede ostvario je svlačionici. Otišli su najskuplji i najbolji (Ibrahimović, Thiago Silva, Cassano…) igrači, došli su igrači kojima ni imena ne treba spominjati u kontekstu onih igrača koji su otišli.

Milan ove sezone nije dovoljno moćan da se bori za titule, ali je slab početak u prvenstvu neugodno iznenadio. Samo tri osvojena boda u tri kola ipak je premalo za momčad koja nije baš tako slaba da bi već u 4. kolu počela igrati kvalifikacijske utakmice. Kvalifikacijske prvo za trenera Massimiliana Allegrija, koji u nedjelju u Udinama vjerojatno igra utakmicu od koje ovisi njegov status trenera.

Već se spominju nasljednici. Prvi na listi je Mauro Tassotti, vječni asistent. Tassotti se spominje kao privremeno rješenje, u slučaju da Allegri ode naprasno Tassottijev asistent postao bi Filippo Inzaghi, nedavno umirovljena klupska legenda.

Kao trajnija rješenja spominju se dvojica trenera, koji trenutačno nisu slobodni: Luciano Spalletti (Zenit) i Marco van Basten (Heerenveen). Slobodan je trener o kojemu Berluscini mašta, ali Pep Guardiola ne pokazuje nikakve želje u skoroj budućnosti voditi neku talijansku momčad.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.