TALIJANSKO PRVENSTVO

Napoli hat-trickom Cavanija pobijedio Inter

Nedjelja, 05. svibnja 2013. 23:20 Napisao/la  SC

Utakmica 34. kola: Napoli - Inter 3:1 (Cavani 3, 33-11m, 78/Alvarez 23-11m)

SERIE A - 34. kolo

NAPOLI - INTER 3:1

Stadion San Paolo. Gledatelja: 45.000

Sudac: Antoni Giannoccaro (Veglie)

Strijelci: 1:0 Cavani (3), 1:1 Álvarez (23-11m), 2:1 Cavani (33-11m), 3:1 Cavani (78')

Žuti kartoni: Behrami (Napoli), Jonathan, Ranocchia, Juan (Inter)

NAPOLI: De Sanctis, Gamberini (62 Rolando), Cannavaro, Britos, Behrami, Džemaili (66 Armero), Maggio, Zúniga, Hamšík, Pandev (85 Insigne), Cavani

INTER: Handanovič, Chivu, Jonathan, Pereira, Ranocchia (83 Schelotto), Juan, Kuzmanović (83 Pasa), Guarín, Álvarez, Kovačić, Benassi (46 Cambiasso)

Nogometaši Napolija pobijediili su u derbiju 34. kola Inter, zabetoniravši drugu poziciju koja vodi izravno u Ligu prvaka. Gostima je presudio najbolji strijelac lige Edison Cavani koji je hat-trickom Inter praktički ostavio bez Europe sljedeće sezone. Mateo Kovačić odigrao je svih 90 minuta u dresu gostiju, uklopivši se u blijedo izdanje momčadi iz Milana.

Domaćin je poveo nakon samo tri minute utakmice. Pandev je ubacio oštru loptu pred vrata Intera, gdje je najbržio bio Cavani i vrškom kopačke zatresao mrežu. Gosti su izjednačili u 23. minuti nakon što je Zuniga u domaćem šesnaestercu srušio Alvareza. Argentinac je sam uspješno realizirao najstrožu kaznu.

Deset minuta kasnije arbitar Giannoccaro dosudio je najstrožu kaznu za domaćina nakon što je Jonathan u vlastitom kaznenom prostoru prekršajem zaustavio Zunigu. Siguran realizator bio je Cavani. Isti je igrač u 78. minuti otklonio sve dvojbe nakon što ga je Pandev opet pronašao pred vratima Handanoviča.

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.