×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Inter protiv Chieva konačno do pobjede, devet golova na napuljskom San Paolu

Petak, 09. ožujka 2012. 22:53 Napisao/la 

Nogometaši Intera su svladali Chievo u gostima s 2:0, prekinuvši seriju bez pobjeda. Napoli razmontirao Cagliari 6:3

I to se, konačno, dogodilo. Inter je uspio nekoga pobijediti. Nakon četiri poraza i jednog remija, nakon devet utakmica bez pobjede, u susretu 27. kola Serie "nerazzurri" su na gostovanju u Veroni svladali Chievo s 2:0. Začudo, ne samo što su uzeli tri boda, nego su nakon tko zna koliko vremena protiv nekoga na travnjaku izgledali dominantno.

Chievo, realno, nije imao nikakvih šansi. Nije ih ni mogao imati, jer se od prve minute zavukao pred vlastiti kazneni prostor i čekao, iako ni sam nije znao što. Mogao je Inter već u 14. minuti do vodstva, kada je Acerbi igrao rukom a sudac Mazzoleni pokazao na bijelu točku. Diego Milito je "junački" opalio, ali je vratar Chieva Sorentino fantastično obranio udarac ostavivši na snazi početni rezultat. Još jednom je mirisalo na debakl, dok je predsjednik Massimo Moratti na tribinama Bentegodija "večerao knedle".


Chievo-Inter- 0-2 Highlights Calcio by Lecter90

Ipak, tri minute prije kraja Walter Samuel je donio olakšanje. Nakon kornera je spakirao loptu glavom u mrežu za 0:1. Diego Milito je u 90. samo potvrdio pobjedu Intera. Claudio Ranieri, barem nakratko, može odahnuti, a ova pobjeda je svakako i solidan generator optimizma uoči uzvratnog susreta Lige prvaka s Olympiqueom. Koliko je ova pobjeda značila Interu reći će i podatak da je Claudio Ranieri u Veroni - pustio suzu! Čovjek je zaplakao od sreće i olakšanja...

Najefikasniju utakmicu dosadašnjeg dijela "campionata" odigrali su na napuljskom San Paolu Napoli i Cagliari. Konačan rezultat 6:3! Nevjerojatna eksplozija pogodaka, koja posebno veseli Napolitance uoči uzvrata sa Chelseajem. Šest komada zvuči strašno, pogotovo kada se zna da je Napolijev prvi strijelac, Urugvajac Edinson Cavani, igrao samo posljednjih pola sata, kako bi bio što odmorniji za London i sudar sa "Bluesima".

I bez njega su igrači Waltera Mazzarrija pokazali nesvakidašnju produktivnost, pred kojom Cagliari nije imao apsolutno nikakve šanse. Zanimljivo, za Napoli je golove dalo pet različitih igrača, uz jedan autogol Cagliarija. Gosti? Jedino je, možda, na Sardiniju zadovoljan otputovao Argentinac Joaquin Larrivey koji je za Cagliari postigao tri pogotka. Nažalost, to mu je bilo dovoljno samo za polovicu onoga što su pozabijali igrači Napolija. Koji su, definitivno, u sjajno formi. Bit će veselo protiv Chelseaja...

SERIE A, 27. kolo: Napoli - Cagliari 6:3 (1:0 Hamšik (10'), 2:0 Cannavaro (19'), 3:0 Astori (3' -ag), 3:1 Larrivey (38'), 4:1 Lavezzi (56' - 11m), 5:1 Gargano (70'), 5:2 Larrivey (77'), 6:2 Maggio (84'), 6:3 Larrivey (90'+2)); Chievo - Inter 0:2 (0:1 Samuel (87'), 0:2 Milito (90'))

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.