Inter i Chelsea u utrci za Laurentom Blancom kojemu završava izbornički mandat

Utorak, 27. ožujka 2012. 16:05 Napisao/la  SC

Roman Abramovič ponudio je Blancu  godišnju plaću 12,5 mil. eura, ali se javio gazda Intera Masimo Moratti

Laurent Blanc, izbornik francuske reprezentacije, prema engleskim i francuskim izvorima nalazi se negdje na pola puta između Londona i Milana. Vlasnik Chelsea Roman Abramovič ponudio je Blancu  godišnju plaću 12,5 mil. eura, ali engleska ponuda više nije tako atraktivna od kada je gazda Intera Masimo Moratti ponudio Blancu da sjedne na sklisku milansku klupu nakon što je otkaz dobio Claudio Ranieri.

Blancu ugovor s francuskim savezom istječe na kraju EURO-a, francuski stručnjak impresivne igračke biografije neizravno je najavio da se vraća klupskom nogometu čime se umješno plasirao na tržište slobodnih trenera.

Blanc je tijekom karijere igrao za Inter,  Manchester United, Barcelonu… Kao trener vrlo je uspješno vodio Bordeaux što mu je omogućilo da postane izbornik jedne od najboljih reprezentacija na svijetu. Blanc je u relativno kratkom razdoblju uspio suzbiti nabujali egoizam u francuskoj svlačionici, koja je izgubila vođu odlaskom Zinedinea Zidana. Francuska pod vodstvom Blanca očekuje povratak na mjesto koje je izgubila nakon poraza u finalu SP-a 2006. godine.  

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.