GENNARO GATTUSO

U raljama pohlepnog superagenta

Ponedjeljak, 05. srpnja 2021. 23:09 Napisao/la  SC

Gattuso želio igrače koje predstavlja Mendes

Gennaro Gatusso
Gennaro Gatusso

Izvršni direktor Fiorentine Joe Barone reagirao je na izjave Gennara Gattusa, koji je bio trener Fiorentine samo 23 dana.

Gattuso je u ponedjeljak rekao da ne smije otkriti razlog zbog kojega je otišao, jer je potpisao ugovor o povjerljivosti.

Spekulacije da se iza njegove odluke kriju interesi poznatog menadžera Jorgea Mendesa, Gattuso je demantirao naglasivši da ga s Mendesom veže samo prijateljska, a ne poslovna veza.

- Ova me izjava nasmijala! Želio bih istaknuti naš stav! Fiorentina je sa smiješkom primila riječi Rina Gattusa, jer je rekao da je Jorge Mendes samo njegov prijatelj koji ga savjetuje. Želim vas podsjetiti da se Mendes početkom lipnja sastao s sportskim direktorom Danieleom Pradeom kako bi razgovarao o nekim igračima koje je treba dovesti u Fiorentinu, ja sam razgovarao s njim u Milanu. Žao nam je da Gattuso ima tako kratko pamćenje. Želio bih također naglasiti da do ovog trenutka nismo dobili zahtjev njegovih odvjetnika za ukidanje klauzule o povjerljivosti, rekao je Barone.

Iz Baroneovih izjava lako se može zaključiti da je klauzula o povjerljivosti potpisana više zbog Gattusovih nego zbog interesa kluba!

Budući da je Fiorentina u vlasništvu američkog milijardera talijanskog porijekla Rocca Commissoa, ugledni New York Times među prvima je otkrio razloge zbog kojih je Gattuso tako kratko trajao.

Nekoliko dana nakon što je postao trener, Gattuso je klubu dostavio popis tri igrača koje želi dovesti ovog ljeta.

Gle čuda, dvojicu igrača predstavlja Mendes, sva trojica igraju za klubove u kojima Mendes ima veliki utjecaj.

Sérgio Oliveira i Jesús Corona igrači su Porta u kojemu glavnu riječ vodi Mendes, Gonçalo Guedes igra za Valenciju.

Očigledni sukob interesa odmah je alarmirao klupske čelnike, koji su Gattusu pokušali objasniti zbog čega neće kupiti ni jednog od spomenutih igrača.

Gattuso je odlučio otići, šturo objašnjenje da se ne slaže sa sportskom politikom izazvalo je negativnu reakciju navijača Fiorentine, koji su počeli kritizirati vlasnika Rocca Commissoa zbog toga jer nije u stanju složiti jaku momčad.

Kada je Fiorentina krajem lipnja dovela iz Stuttgarta 23-godišnjeg argentinskog napadača Nicolasa Gonzáleza za rekordnih 27 mil. eura, postalo je jasno da novac nije bio problem u razlazu s Gattusom.

Sada je svima jasno da je donedavno principijelni i vjerodostojni Gattuso završio kao predjelo u raljama pohlepnog superagenta Mendesa, koji je postao svjetski poznat, kada je počeo voditi karijere dvojice sunarodnjaka, Josea Mourinha i Cristana Ronalda.

Otada njegov utjecaj raste i sve više postaje poguban za njegove klijente.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.