SEEDORF NOVI TRENER MILANA

Silvija Berlusconija nisam mogao odbiti!

Utorak, 14. siječnja 2014. 17:55 Napisao/la  SC

 Nalazim se pred novim izazovom, ali nisam opterećen, kaže Clarence Seedorf

Clarence Seedorf (37) novi je trener Milana! Nizozemski internacionalac izjavio je da prekida karijeru, odlazi iz Botafoga da bi preuzeo momčad Milana. Seedorf će naslijediti Massimiliana Allegrija, koji je dobio otkaz nakon što je Sassuolo u nedjelju pobijedio Milan 4:3.

- Želim obznaniti da prekidam igračku karijeru. Noćas mi nije bilo lako dok sam razmišljao, ali na kraju moram reći da sam zadovoljan sa svime što sam postigao u karijeri. Zahvaljujem svima u Botafogu, iskustvo koje sam ovdje stekao puno će mi pomoći u mom idućem poslu, a to je posao trenera Milana. Nogomet je dio mog života, ali nije moj život. Znao sam da će prije ili kasnije doći do ovoga. Nalazim se pred novim izazovom, ali nisam opterećen, rekao je Seedorf novinarima u Brazilu.

Seedorf se vraća u Milan nakon što je 2012. godine otišao u Botagofo. Seedorf je igrao u velikanima kakvi su Ajax, Real Madrid i Inter, ali u Milanu je proveo deset godina i ostavio dubok trag kao igrač i osoba. Uspostavio je vrlo prisan odnos sa Silvijem Berlusconijem.

- Nisam ga mogao odbiti, kada me je nazvao u ponedjeljak, priznaje Seedorf.

U srijedu Milan igra kup-utakmicu protiv Spezije. Momčad vodi Mauro Tassotti, koji je Seedorfu zaželio dobrodošlicu.

- Seedorf je sigurno kadar dobro odraditi posao, osoba je snažne osobnosti. Nemam za njega neki poseban savjet, poznaje stanje u klubu isto kao i ja, kaže Tassotti.

Mauricio Assumpcao, predsjednik Botafoga, darovao je Seedorfa na odlasku

- Htjeli smo da ostane kod nas, ali nogomet je dobio velikog trenera. Ljudi će uskoro uživati u igri Milana, kazao je Assumpcao.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.