Christian Eriksen odlazi iz Intera, u Seriji A zabranjeno igrati s defibrilatorom

Petak, 02. srpnja 2021. 12:48 Napisao/la  SC

U svim kontaktnim sportovima u Italiji je zabranjeno igrati s takvim uređajem, Eriksen mora otići u države koje imaju drugačije medicinske protkole

Christian Eriksen odlazi iz Intera, u Seriji A zabranjeno igrati s defibrilatorom

Christian Eriksen početkom srpnja u Milanu će obaviti detaljne liječničke preglede, čini se da nastavak karijere u Interu nije realna opcija.

Eriksen je preživio srčani zastoj na Parken stadionu tijekom utakmice Danska - Finska, brzom intervencijom medicinskog osoblja došao je k svijesti na igralištu i prebačen u bolnicu.

Nakon detaljnih pregleda, pristao je na implataciju srčanog defibrilatora, naprave koja preventivno spriječava zastoj srca čime je omogućen nastavak njegove karijere.

Nizozemski reprezentativac Daley Blind (31) igra s ugrađenim defibrilatorom, ali Eriksen će svejedno morati otići iz Intera.

Naime, u Seriji A je zabranjeno igrati s ugrađenim srčanim defibrilatorom prema protokolu Kardiološkog odbora za sportsku fitnes, koji je ažuriran 2017. godine.

U svim kontaktnim sportovima u Italiji je zabranjeno igrati s takvim uređajem, Eriksen će morati otići u države koje imaju drugačije medicinske protkole.

Mogao bi se vratiti u Ajax i opet zaigrati zajedno s Daleyjom Blindom.

Eriksen prema svemu sudeći dolazi u Milano da bi nakon liječničkog pregleda sporazumno raskinuo ugovor s Interom.

Za Inter bi mogao igrati jedino kada bi uklonio defibrilator.