Christian Eriksen odlazi iz Intera, u Seriji A zabranjeno igrati s defibrilatorom

Petak, 02. srpnja 2021. 12:48 Napisao/la  SC

U svim kontaktnim sportovima u Italiji je zabranjeno igrati s takvim uređajem, Eriksen mora otići u države koje imaju drugačije medicinske protkole

Christian Eriksen odlazi iz Intera, u Seriji A zabranjeno igrati s defibrilatorom

Christian Eriksen početkom srpnja u Milanu će obaviti detaljne liječničke preglede, čini se da nastavak karijere u Interu nije realna opcija.

Eriksen je preživio srčani zastoj na Parken stadionu tijekom utakmice Danska - Finska, brzom intervencijom medicinskog osoblja došao je k svijesti na igralištu i prebačen u bolnicu.

Nakon detaljnih pregleda, pristao je na implataciju srčanog defibrilatora, naprave koja preventivno spriječava zastoj srca čime je omogućen nastavak njegove karijere.

Nizozemski reprezentativac Daley Blind (31) igra s ugrađenim defibrilatorom, ali Eriksen će svejedno morati otići iz Intera.

Naime, u Seriji A je zabranjeno igrati s ugrađenim srčanim defibrilatorom prema protokolu Kardiološkog odbora za sportsku fitnes, koji je ažuriran 2017. godine.

U svim kontaktnim sportovima u Italiji je zabranjeno igrati s takvim uređajem, Eriksen će morati otići u države koje imaju drugačije medicinske protkole.

Mogao bi se vratiti u Ajax i opet zaigrati zajedno s Daleyjom Blindom.

Eriksen prema svemu sudeći dolazi u Milano da bi nakon liječničkog pregleda sporazumno raskinuo ugovor s Interom.

Za Inter bi mogao igrati jedino kada bi uklonio defibrilator.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.