CARLO ANCELOTTI Zidane je bio prvi igrač koji mi je dao mogućnost da promijenim sustav

Petak, 22. svibnja 2020. 18:25 Napisao/la  SC

Iskustvo u Juventusu bilo mi je jako važno, jer sam tada shvatio kako klub mora raditi za svoga trenera, kaže talijanski stručnjak

Ancelotti i Zidane
Ancelotti i Zidane

Carlo Ancelotti kaže da su Zinedine Zidane i Juventus presudno utjecali na njegovu trenersku karijeru.

- Zidane je bio prvi igrač koji mi je dao mogućnost da promijenim sustav i igram na drugačiji način. Kada sam imao Zidanea, prvu sezonu u Juventusu igrao sam sa sustavom 3-4-1-2 s Del Pierom i Inzaghijem ispred, Zidaneom iza njih. Druge sezone igrao sam s četvoricom u zadnjoj liniji, ali s dva napadača ispred i "desetkom" Zidaneom. Zidane je promijenio moju ideju o nogometu. Bio sam toliko fokusiran prije Juventusa na sustav 4-4-2, a promijenio sam se sa Zidaneom u momčadi, želio sam ga staviti u najbolju poziciju kako bih mu omogućio da se ugodnije osjeća na terenu, kazao je Ancelotti koji je Zidanea odabrao za asistenta, kada je 2013. godine postao trener Real Madrida.

Ancelotti je bio trener u Juventusu od veljače 1999. do lipnja 2001. godine, naslijedio je Marcela Lippija i ništa nije osvojio.

Unatoč tome Ancelotti o tome razdoblju govori kao o prekretnici:

- Prema mom mišljenju, iskustvo u Juventusu bilo mi je jako važno, jer sam tada shvatio kako klub mora raditi za svoga trenera, klub mi je pružio veliku podršku u tome. Nije važno što mi dali otkaz na kraju druge sezone, sve do posljednjeg dana u Juventusu svjedočio sam kako klub mora raditi za svog trenera, kako svom treneru pruža snagu koja mu je potrebna da upravlja igračima, naglašava Ancelotti.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.