×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Milan briljantan u Palermu, Chievo šokirao Juventus!

Subota, 03. ožujka 2012. 19:17 Napisao/la 

Milan je protutnjao kroz Palermo svladavši domaćina sa 4:0. Zlatan Ibrahimović zabio "hat-trick" za samo trinaest minuta. Juventus kod kuće odigrao samo 1:1 s Chievom.

Kakav igrač! Zlatan Ibrahimović trenutno je, vjerojatno, najpotentniji napadač u Europi. Očigledno mu je suspenzija od tri utakmice donijela odmor i generirala novi motiv. Prvo je "uništio" Arsenal u Ligi prvaka, potom se poigrao s Hrvatskom na Maksimiru, a posljednja u nizu veličanstvenih partija stigla je na Siciliji. U prvom susretu 26. kola Serie A "rossoneri" su stigli na noge Palermu. Etiketa "teškog, vrućeg gostovanja" trajala je dok Ibra nije - "poludio".

Trebalo mu je samo trinaest minuta (22', 31', 35') da ukrca tri pogotka u mrežu nemoćnog Viviana. Dva puta mu je asistirao Robinho, jednom Emanuelson, a Ibrahimović je zabio dva gola lijevom, jedan desnom nogom, potvrdivši ekstreman napadački potencijal i savršeni repertoar oružja. Milan je na "Ibra pogon" izgledao toliko moćno da se inače poslovično žestoki Palermo na vlastitom travnjaku sakrio pred naletima gostiju. Četvrti pogodak za Milan zabio je Thiago Silva u 58. minuti.

Igor Budan (igrao je do 59. minute) je, nažalost, na najgori mogući način, kao i cijela njegova momčad,  im se osjetio klasičnu demonstraciju moći giganta iz Milana. Kad Ibra igra ovako, onda je Milan dominantan bez milosti i jedino se možete moliti da primite čim manje...

U večernjem terminu Chievo je šokirao Juventus, uzevši bod s "Juve Arene". I to potpuno zasluženo. Jer, "Stara dama" izgleda ispijeno, blijedo, neinventivno i - sterilno. Nema više one moći, trkačke dominacije, koju su igrači Antonia Contea prezentirali do prije dva, tri kola... Zapravo, već u derbiju protiv Milana su bili podređeni na fizičkom planu, slično im se dogodilo i protiv Chieva...

Istina, Juventus je poveo u 18. minuti pogotkom De Cegliea. Branič Juvea je loptu koja se odbila od vratnice, nakon nespretne reakcije vratara Sorrentina, glavom poslao u mrežu. I to, čini se, iz zaleđa. Svejedno, Chievo je naplatio dobru partiju u Torinu. U 76. minuti je Senegalac Boukary Drame iskoristio grešku Bonuccija i postavio konačnih 1:1.

Milan je tako ostao "capolista" sa 54 boda, Juventus ima 51 i utakmicu manje, koju će u tjednu odigrati u Bologni. Trenutno, "rossoneri" izgledaju daleko moćnije...

SERIE A, 26. kolo: Palermo - Milan 0:4 (Ibrahimović 22', 31', 35', Thiago Silva 58'), Juventus - Chievo 1:1 (De Ceglie 18', Drame 76')

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.