NOVE TENZIJE

Juventus nakon 560 dana nije prvi

Nedjelja, 15. rujna 2019. 09:25 Napisao/la  SC

Conte počeo verbalni rat protiv Sarrija

Antonio Conte
Antonio Conte

 

Antonio Conte u kratkom je razdoblju promijenio DNK-a Intera.

Uz dužno poštovanje novim igračima (Lukaku, Godin, Alexis..) od kojih jedan (Alexis) još nije zaigrao, momčad Intera prije svega ponaša se drugačije tijekom utakmica.

Inter je pobijedio Udinese i nakon tri kola s trima pobjedama postao lider, Juventus je u Firenzi odigrao bez pogodaka i nakon  560 dana izgubio poziciju lidera.

Zanimljivo, 3. ožujka 2018. godine Napoli je pod vodstvom Maurizia Sarrija izgubio (2:4) od Rome i prepustio vodeće mjesto Juventusu koji je vodio Max Allegri.

U 3. kolu Maurizio Sarri izgubio je vodeće mjesto od Antonija Contea, trener Juventusa žalio se na uvjete igre u Firenzi budući da se utakmica igrala u ranim poslijedpodnevnim satima po velikoj vrućini.

Sarri smatra da su takvi uvjeti pridonijeli ozljedama Douglasa Coste, Miralema Pjanića i Danila.

- Mislim da bi se netko trebao malo smiriti, sada je na jačoj strani, komentirao je Conte izjave Sarrija aludirajući na njegove izjave dok je vodio Napoli.

Sarri je tada stalno ponavljao da se Napoli ne može mjeriti s Juventusom s obzirom na platežnu moć te da je Juventus privilegiran u Seriji A.

- Ne želim više ništa reći, jer bih u protivnom morao početi uspoređivati bilance i financijske mogućnosti, znakovito je Conte poručio Sarriju nakon 3. kola.

Antonio Conte na klupi Juventusa osvojio je tri titule prvaka, naslijedio ga je Max Allegri s pet titula.

Conte je kao trener Chelseaja osvojio Premierligu, iza njega stigao je Sarri koji je osvojio Europsku ligu.

Conte i Sarri vratili su se ove sezone u Seriju A, koja je prema platežnoj moći stigla najbogatije europske lige.

Najbolji talijanski treneri ponovo rade u talijanskom nogometu koji postaje sve bolji i zanimljiviji.

Posebice kada govori Conte.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.