Andrea Pirlo službeno predstavljen, Andrea Agnelli pronašao budućeg trenera Juventusa

Petak, 31. srpnja 2020. 19:02 Napisao/la  SC
Andrea Pirlo
Andrea Pirlo

Andrea Pirlo službeno je predstavljen kao novi trener U-23 selekcije Juventusa.

Najbolji igrač Juventusa iz generacije koja u sezoni 2011/12 osvojila prvu od devet uzastopnih titula prvaka, vratio se u klub na mala vrata.

Vlasnik Juventusa Andrea Agnelli prepustio je Pirlu vođenje druge momčadi, što je u pravilu priprema za posao prvog trenera.

- Ponosan sam što sam počeo trenersku karijeru, nadam se da ću osjetiti emocije koje sam osjećao kao igrač. Jedva čekam da počnem raditi, dok sam bio odvojen od nogometnog igrališta shvatio da je to put kojim želim ići. Jako sam sretan što sam se vratio u Juventus, ovdje sam kao igrač stigao nakon deset godina u Milanu i dočekan sam kao u svojoj obitelji. Dobro sam se slagao čelnicima i igračima, kada sam napustio Torino i dalje sam ostao u kontaktu. Imao sam ponude iz Serije A i Premierlige, ali mislim da je Juventus najbolje mjesto za početak. U karijeri sam imao mnogo trenera, svi su mi nešto naučili, od Carla Ancelottija do Marcella Lippija i Maxa Allegrija. Međutim, svaki trener mora ići svojim putem, imam određenu ideju, a to je posjed lopte i igra na pobjedu. Neke sam stvari mrzio kao igrač, sustav igre nije presudan, važno je kako zauzimate prostor i kako radite s karakterističnim igračima, kazao je Pirlo.

Bude li Pirlo trener kao što je bio igrač, Juventus je dobio velikog trenera.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.