ENGLESKO PRVENSTVO

Reading - Man. Utd. 3:4 za 34 minute

Subota, 01. prosinca 2012. 16:05 Napisao/la  SC

U 34 minuta postignuto svih 7 pogodaka na utakmici Reading - Man. Utd

Englesko prvenstvo, 15. kolo

READING - MANCHESTER UNITED 3:4

Stadion: "Madejski" Gledatelja 24.095. Sudac: Halsey

Strijelci: 1:0 Robson Kanu (8'), 1:1 Anderson (13'), 1:2 Rooney (16'-11m), 2:2 Le Fondre (19'), 3:2 Morrison (23'), 3:3 Rooney (30'), 3:4 Van Persie (34').

Žuti kartoni: Tabb (Reading) Rafael (Manchester United)

READING: Federici, Shorey, Mariappa, Morrison, Cummings, Leigertwood, McAnuff (79' McCleary), Tabb, Robson-Kanu (83' Hunt), Le Fondre, Roberts (69' Pogrebnjak).

MANCHESTER UNITED:Lindegaard, Rafael (31' Smalling), Evra, Ferdinand, Evans, Anderson (45' Jones), Carrick, Young, Fletcher, Rooney, Van Persie (74'Welbeck).

Nakon gotovo nevjerojatne utakmice, točnije njezina prvoga dijela, nogometaši Manchester Uniteda stigli su do nove pobjede i povećali prednost pred gradskim rivalom na tri boda uoči njihova međusobnog obračuna u idućem kolu. Čak sedam pogodaka vidjeli su gledatelji na stadionu Madejski u Readingu. Domaćini su vodili 1:0, pa su između 13. i 16. minute stigli u zaostatak od 1:2, da bi njihove četiri minute bile one od 19. do 23. kada su Le Fondre i Morrison donijeli novu radost svojim navijačima preokrenuvši na 3:2. Stvari su na svoje mjesto vrtatili Rooney i Van Persie između 30. i 34. minute i ispostavilo se zaključili golgeterski spektakl kakav se rijetko viđa.


R3-4M www.fasthighlights.com by fasthighlights2013

 MANCHESTER CITY - EVERTON 1:1

Stadion The Etihad. Sudac: Probert.

Strijelci: 0:1 Fellaini (33'), 1:1 Tevez (43'-11m)

Žuti karton: Lescott, Zabaleta (Manchester City), Fellaini (Everton)

MANCHESTER CITY: Hart, Maicon, Kompany, Lescott, Kolarov (7' Zabaleta), Nasri, Barry, Silva, Y. Toure, Džeko (81' Balotelli), Tevez (68' Tevez).

EVERTON: Howard, Hibbert, Baines, Jagielka, Distin, Gibson, Osman, Pienaar, Fellaini, Jelavić (90' Heitinga), Naismith (73' Oviedo).

Rezultati
Utakmice 18. kola: West Ham - Chelsea 3:1 (C. Cole 63', Diame 86', Maiga 90'/Mata 13'), Arsenal, Swansea 0:2 (Michu 88', 90'), Fulham, Tottenham 0:3 (Sandro 56' Defoe 73', 77'), Liverpool - Southampton 1:0 (Agger 43'), Manchester City - Everton 1:1 (Tevez 43'-11m/Fellaini 33'), QPR - Aston Villa 1:1 (Mackie 18'/Holman 8'), WBA - Stoke 0:1 (Whitehead 75').

Čudno mora zvučati konstatacija da nogometaši aktualnog engleskog prvaka Manchester Cityja ne mogu biti zadovoljni činjenicom da su na svome terenu osvojili samo bod odigravši sa Evertonom 1:1. Ovom utakmicom postali su prva momčad u povijesti Premier lige koja u dvije sezone uzastopno ne zna za poraz nakon 15 kola. Istina, prošle sezone "građani" su u ovoj fazi imali četiri osvojena boda više. Razlog za nezadovoljstvo leži u činjenici da su po svemu sudeći izgubili korak sa gradskim rivalom Unitedom.

No moglo je biti i gore za izabranike Roberta Mancinija jer su u vodstvo prvi stigli gosti. Akciju je započeo Nikica Jelavić uposlio Leightona Bainesa, a ovaj šalje loptu u srce kaznenog prostora gdje ju prima Belgijanac Marouane Fellaini i "para mrežu" Joea Harta - 0:1. Reakcija domaćina uslijedila je vrlo brzo. Deset minuta trebalo im je za izjednačenje. Istina u tome im je "pomogao" sudac Probert dosudivši problematičan kazneni udarac kojega u pogodak pretvara Tevez.

Drugo poluvrijeme proteklo je u apsolutnoj dominaciji Cityja, a onda je Jelavić iz slobodnjaka u posljednjoj minuti sa dvadeset metara provjerio reflekse Joea Harta. Na kraju bodom mogu biti zadovoljniji gosti iako ova "manchesterska utrka" još uvijek nije niti blizu svoje odluke. U drugom londonskom derbiju dana Fulham je poražen na svome terenu od Tottenhama sa 3:0 a za poražene je Mladen Petrić igrao do 79. minute.


M1-1T www.goalsup.com by fasthighlights2013

 

WEST HAM - CHELSEA 3:1

Stadion Upton Park Gledatelja: 35.005. Sudac: Martin Atkinson

Strijelci: 0:1 Juan Mata (13'), 1:1 C. Cole (63'), 2:1 Diame (86'), 3:1 Maiga (90'+1)

Žuti kartoni Noble (West Ham), Cech, Mikel (Chelsea)

WEST HAM: Jaaskelainen, Demel Collins, Reid , Tomkins (46' Taylor), O'Brien, Noble, O' Neill (46' Diame), Nolan, Jarvis, C. Cole (87 Maiga).

CHELSEA: Cech, Azpillicueta, A. Cole, Ivanović, Cahill, Mikel, Ramires, Hazard (73 Oscar), Moses (79' Marin), Torres, Juan Mata.

Kako je krenulo svi su izgledi da se Rafael Benitez neće dugo zadržati na klupi Chelseaja. Od dolaska Španjolac se još nije sastao s pobjedom, a ovo je sedmi susret bez pobjede  u Premierligi za penzionere čime je ostvaren najgori niz u eri Romana Abramoviča. Jedina pozitivna stvar jest činjenica da je Chelsea nakon više od pet i pol sati postigao pogodak. Dogodilo se to u 13, minuti kada su sjajno "na rubu zaleđa" sve iskombinirali Fernando Torres i Juan Mata koji je s pet metara pogodio donji lijevi kut za 0:1.

Prvi je dio protekao u dominaciji Chelsea, a onda se nakon odmora sve okrenulo. "Čekićari" su zaigrali na sve ili ništa i to im je donijelo izjednačenje. Prvi pogodak sezone postigao je iskusni Carlton Cole u 63. minuti kada je glavom s osam metara matirao sjajnoga Cecha. Samo minutu kanije Chelsea je mogao ponovo povesti, ali sjajan udarac Juana Mate odsjeo je na stativi Jaaskelainenova gola.

U 82. minuti prvo je Petr Cech spasio Chelsea obranivši sjajan udarac Jarvisa, a potom je Ashley Cole s gol linije izbacio pokušaj Matthewa Taylora. Gol je "visio u zraku" a u 86. minuti ga je i postigao Mohamed Dima nakon sjajne asistencije Carltona Colea koji je nakon ove akcije ovacijama ispraćen u svlačionicu. Točku na "i" fantastičnog drugog poluvremena "čekićara" stavio je sjajnim udarcem s deset metara Modibo Maiga u prvoj minuti sudačke nadoknade. Od svibnja 2003. godine i pobjede u Liga Kupu od 1:0 West Ham je sanjao ovaj "skalp" a danas ga je "skinuo" lakše od svih očekivanjai gazdi Romanu zadao velike brige.

 

 

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.