ENGLESKO PRVENSTVO

Tottenham do boda u nadoknadi protiv Uniteda

Nedjelja, 20. siječnja 2013. 16:24 Napisao/la  SC

Utakmice 23. kola: Chelsea - Arsenal 2:1, Tottenham - Manchester United 1:1

 

 

 

 Premierliga - 23. kolo

 CHELSEA  - ARSENAL 2:1

Stamford Bridge. Sudac: Atkinson

Strijelci: 1:0 Mota (6'), 2:0 Lampard (16'-11m), 2:1 Walcott (58')

CHELSEA: Cech, Ivanović, Cole, Cahill, Azpilicueta, Ramires, Lampard, Mata, Oscar (od 72' Bertrand), Hazard, Torres (od 80' Ba).

ARSENAL: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Gibbs, Diaby (od 75' Aršavin), Wilshere, Walcott,  Cazorla, Coquelin (od 59' Ramsey), Giroud.

Nogometaši Chelseaja pobijedili su Arsenal u utakmici 23. kola Premierlige, utakmici u kojoj su penzioneri odigrali sjajno prvo poluvrijeme. Domaćin je poveo u šestoj minuti, Mata je sjajno primio loptu na rubu kaznenog prostora i matirao Szczesnyja. Deset minuta kasnije Ramires se naša sam u kaznenom prostoru, vratar Arsenala ga je srušio sudac Atkinson pokazao na bijelu točku. Siguran je bio Frank Lampard.

Lampard je ujedno zabio osami pogodak u zadnjih deset prvenstvenih utakmica u kojima je zaigrao od prve minute. Novim pogotkom stigao je do 195. gola u dresu Chelseaja i sada mu nedostaje sedam golova da bi dostigao vodećeg Bobbyja Tamblinga koji predvodi listu s 202 gola.

Arsenal se vratio pogotkom Walcotta u 58. minuti, ali na kraju topnici nisu uspjeli doći do remija.

Bila je to ujedno osma pobjeda penzionera u Premierligi protiv Arsenala uz šest remija i sedam poraza. Bila je tek druga pobjeda Rafaela Beniteza na domaćem terenu u sedam utakmica. Arsenal je pak doživio poraz nakon pet utakmica bez posrtaja na gostovanjima.

TOTTENHAM - MANCHESTER UNITED 1:1

White Hart Lane. Sudac: Foy

Strijelci: 0:1 Van Persie (25'), 1:1 Dempsey (90+2)

TOTTENHAM: Lloris, Naughton (od 64' Assou-Ekotto), Dawson, Walker, Caulker, Dempsey, Lennon, Parker (od 80' Huddlestone), Bale, Defoe, Dembele.

MANCHESTER UNITED: De Gea, Rafael, Evra, Jones, Ferdinand, Vidić, Carrick, Cleverley, (od 74' Valencia), Kagawa (od 62' Rooney), Welbeck, Van Persie.

Nogometaši Manchester Uniteda prosuli su pobjedu na gostovanju kod Tottenhama u posljednjim trenucima utakmice. Junak dana za Spurse zove se Clint Dempsey koji je tako poništio pogodak Van Persieja iz 25. minute i omogućio Manchester Cityju da se približi Unitedu na pet bodova zaostatka.

Tottenham je tako nastavio negativan niz protiv vragova, Spursi su na domaćem posljednji put slavili u Premierligi u svibnju 2001, ali kada se sagledaju objektivne okolnosi bod je za domaćina veliki uspjeh i ujedno sedma uzastopna prvenstvena utakmica bez poraza.

Van Perise je pak nastavio niz golova, od siječnja 2011. postigao 66 pogodaka u 78 prvenstvenih utakmica.

 

 

 

 

 

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.