Premierliga: Liverpool pobijedio Tottenham, Lovren igrao utakmicu finalista Lige prvaka

Nedjelja, 27. listopada 2019. 19:45 Napisao/la  SC
Henderson i Salah, radost dvojice strijelaca
Henderson i Salah, radost dvojice strijelaca

Liverpool je pobijedio Tottenham i održao razmak ispred Manchester Cityja.

U 10. kolu međusobno su igrali finalisti Lige prvaka prošle sezone, početkom lipnja Liverpool je u Madridu pobijedio Tottenham rezultatom 2:0.

Na Anfieldu je počelo šokantno za europskog prvaka.

U 1. minuti Son je uputio udarac, lopta je okrznula Lovrena i pogodila gredu, odbijenu loptu Kane je glavom poslao u mrežu - 0:1.

Jasno da je rani pogodak odredio tijek utakmice u kojoj je Liverpool dominirao kroz posjed lopte do zadnjih desetak minuta.

Stvorili su igrači Liverpoola nekoliko obećavajućih situacija, ali u završnici nisu bili dovoljno prisebni.

U 48. minuti Son je pobjegao Lovrenu, zaobišao u širokom luku Allisona i iskosa pogodio gredu.

Četiri minute kasnije stigla je kazna za promašaj, Henderson je dočekao loptu na drugoj vratnici i nogom pogodio suprotni kut - 1:1.

U 74. Aurier je nespretno zahvatio po nozi Manea u kaznenom prostoru, Salah je sigurno izveo kazneni udarac - 2:1.

Zadnjih desetak minuta Liverpool je branio pobjedu, Tottenham je iskazao kvalitetu koja je sigurno vrijedi više od 11. mjesta na ljestvici.

U 88. minuti Rose s 13 metara u otvorenoj poziciji loptu poslao preko vratiju, Son je u 92. minuti natjerao Allisona na zathjevnu intervenciju.

Manchester United pobijedio je Norwich u utakmice tijekom koje Rashford (30) i Martial (43) nisu iskoristili kaznene udarce.

Utakmice 10. kola: Newcastle - Wolves 1:1 (Lascelles 37/Jonny 73), Arsenal - C. Palace 2:2 (Sokratis 7, David Luiz 9/Milivojević 32-11m, Ayew 52), Liverpool - Tottenham 2:1 (Henderson 52, Salah 75-11m/Kane 1), Norwich - Manchester United 1:3 (Hernandez 88/McTominay 21, Rashford 30, Martial 73)

Poredak: Liverpool 28, Man. City 22, Leicester i Chelsea po 20, Arsenal 16, C. Palace 15...

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.