Premierliga: Chicharito u sudačkoj nadoknadi donio pobjedu Man. Unitedu protiv Newcastlea

Srijeda, 26. prosinca 2012. 18:03 Napisao/la  SC

Utakmica 19. kola: Manchester United - Newcastle 4:3. Gosti su triput vodili i dvaput pogodili okvir gola, ali ni to nije bilo dovoljno za bod na Old Traffordu. Manchester United pobjegao gradskom rivalu 7 bodova

Premierliga – 19. kolo

 

MANCHESTER UNITED  - NEWCASTLE 4:3

Stadion Old Trafford. Gledatelja: 75.596

Sudac Mike Dean

Strijelci: 0:1 Perch (4'), 1:1 Evans (26'), 1:2 Evans (28'-ag), 2:2 Evra (58'), 2:3 Cisse (68'), 3:3 Van Persie (71'), 4:3 Hernandez (90'+1)

Žuti kartoni: Evans, Hernandez,Valencia (Manchester United), Williamson, Simpson, Cisse (Newcastle)

MANCHESTER UNITED: De Gea, Smalling, Evra, Evans, Ferdinand, Valencia, Carrick, Giggs, Scholes (68' Cleverley), Hernandez (90' Fletcher), van Persie.

NEWCASTLE: Krul, Coloccini, Santon, Simpson, Williamson, Perch, Anita, Marveaux, Bigirimana (65' Obertan), Cisse (79' Sammy Ameobi), Ba (71' Shola Ameobi).

Pljusak u Manchesteru na Boxing Day i nije tolko rijetka pojava, koliko je rijetka situacija da Newcastle United ne izgubi od trenutno vodećeg sastava Premierlige.  Istini za volju jedinu pobjedu u posljednja 22 susreta "svrake" su ostvarile u siječnju ove godine, kada su na svome St James Parku slavile sa 3:0.

Do ulaska u sudačku nadoknadu imali su gosti bod u utakmici u kojoj su vodili u tri navrata, da bi na kraju ostali praznih ruku.  Ušlo se u sudačku nadoknadu kada je Javier Hernandez Chicharito pogodio za veliku pobjedu od 4:3 i što je još važnije, za ogromnih sedam bodova prednosti pred gradskim rivalom koji je poražen u Sunderlandu

Da Newcastle bez straha igra na "teatru snova" pokazao je već u trećoj minuti. Slobodnjak je izveo Demba Ba, loptu je odbio De Gea a James Pearch pospremio je odbijanac u mrežu za 0:1. Na poravnanje se čekalo do 26. minute kada je odlično pucao Chicharito Hernandez, a njegov udarac blokirao je Tim Krul odbivši loptu na nogu Jonnyju Evansu, a braniču Uniteda nije bilo teško pogoditi praznu mrežu.

Samo dvije minute kasnije opet je na sceni bio Evans, i opet je pogodio ali ovoga puta u svoju mrežu. Iako je najprije taj pogodak bio poništen zbog zaleđa, sudac Mike Dean ga je nakon konzultacije sa pomoćnicima priznao jer je bila riječ o klasičnom autogolu.

U 38. minuti mogli su gosti sve riješiti. Sjajno je slobodni udarac sa dvadesetak metara izveo Sylvain Marveaux, ali njegov je pokušaj odsjeo na spoju vratnice i grede. Newcastle se sjajno držao, a "crveni vragovi" bivali su sve nervozniji kako se bližio kraj susreta.

Ipak, u 59. minuti najefikasniji sastav Premiershipa očekivano je stigao do poravnanja. Robin Van Persie dodao je kapetanu Uniteda Patriceu Evri, koji je opalio sa dvadesetak metara i pogodio za 2:2. Ostaje samo mala dvojba da li je Tim Krul bio pokriven ili loše postavljen. Bilo kako bilo, domaćinima je ostalo još pola sata da stignu do pobjede.

No, umjesto toga "svrake" su stigle i do trećega vodstva na Old Traffordu. U 68. minuti sjajno je prošao joker sa klupe gostiju Obertan i ubacio u sredinu. Na loptu je natrčao Senegalac Cisse i pogodio za 2:3. Ovoga je puta njihova prednost trajala najmanje, samo tri minute.

Na 3:3 svojim je 13 pogotkom sezone poravnao Robin Van Persie. Nizozemac je uz malu dozu sreće iz drugog pokušaja matirao sunarodnjaka Krula za 3:3. Dvije minute kasnije Chicharito Hernandez je pretjerao u pokušaju da se ušeta u gol. Isti je igrač u 80. minuti nakon ubacivanja Valencije pogodio vratnicu i ostalo je 3:3.

Manchester je u ovoj utakmici imao "stotinu života". Naime igrala se 85 minuta kada je Shola Ameobi pogodio vratnicu pored posve nemoćnoga De Gee. I onda se domaćinu sve isplatilo.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.