Premierliga: Mourinho opet bolji od Guardiole, Bilić poražen na Old Traffordu

Subota, 21. studenog 2020. 15:17 Napisao/la  SC

Chelsea bolji od Newcastlea, Mateo Kovačić odigrao cijelu utakmicu kojom je ostvarena treća uzastopna pobjeda, Slaven Bilić poražen na Old Traffordu

Lo Celso i Son Heung-min, strijelci protiv Cityja
Lo Celso i Son Heung-min, strijelci protiv Cityja

Manchester United pobijedio je WBA, Slaven Bilić na Old Traffordu doživio je šesti poraz ove sezone, još uvijek nije ostvario pobjedu.

Filip Krovinović igrao je od 79. minute.

Jose Mourinho opet je pobijedio Pepa Guardiolu, Tottenham je privremeno preuzeo vodstvo na ljestvici.

Tottenham je osvojio bodove u utakmici protiv Manchester Cityja momčad kojega je nastavila iskazivati slabosti u obrani unatoč velikim ulaganjima.

Već u 5. minuti domaćini su kaznili komotnu igru zadnje linije obrane gostiju, Ndombele je dubinskom loptu gurnuo Son Heung-mina u slobodan prostor ispred Edersona, kojemu je lopta prošla kroz noge prije nego što je Južnokorejanac sa 7 pogodaka postao vodeći strijelac lige.

U 65. minuti Kane je pravodobno odigrao ulijevo, Lo Celso je utrčao u kazneni prostor i kroz noge Edersonu loptu poslao u mrežu.

Mourinhovu stilu nogometa odgovara igrati protiv trenera poput Guardiole, koji uspjehe gradi na posjedu lopte.

Tottenham je odigrao sjajnu obranu, u brzim otvaranjima stalno je bio opasan, posebice kada bi lopta bila u Kaneovim nogama.

Rani pogodak omogućio je Mourinho da do punog izražaja dođe nogomet koji nije atraktivan, ali je zato vrlo djelotvoran.

Jasno da je najskuplja momčad na svijetu kroz pritisak svorila nekoliko obećavajućih situacija, ali je svaki put u (polu)prilikama izostao odlučujući potez.

Očigledno frustrirani Guardiola na kraju je skamenjena lica gledao kako je Lloris u 90. minuti obranio Rodrijev udarac glavom s pet metara...

Manchester City ne bi pogodak postigao do sutra...

U prvoj utakmici 9. kola Premierlige nogometaši Chelseaja nastavili su svoj sjajan niz i pobijedili na gostovanju Newcastle 2:0, što im je treća pobjeda za redom.

Gosti su u vodstvo došli u 10. minuti autogolom Fernandeza, konačan rezultat postavio je Abraham u 65. minuti.

 Mateo Kovačić odigrao je svih 90 minuta za momčad Chelseaja.

Rezultati utakmica 9. kola: Newcastle - Chelsea 0:2 (Fernandez 10-ag, Abraham 65), Aston Villa - Brighton 1:2 (Konsa 47/Welbeck 12, March 56), Aston Villa - Brighton 1:2 (Konsa 47/Welbeck 12, March 56), Tottenhma - Manchester City 2:0 (Son Heung-min 5, Lo Celso 65), Manchester United - WBA 1:0 (Fernandes 56-11m)

Poredak: Tottenham 20, Chelsea 18, Leicester 18 (8), Liverpool 18 (8),... 10. Manchester City 12 (8),....

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.