PEP GUARDIOLA Nikada se u životu nisam osjećao kao najbolji trener na svijetu

Četvrtak, 13. veljače 2020. 19:39 Napisao/la  SC
Pep Guardiola
Pep Guardiola

Pep Guardiola iznio je zanimljivo viđenje svoje trenerske karijere, španjolskog stručnjaka mnogi smatraju najboljim na svijetu:

- Što znači biti najbolji trener na svijetu? Nikada se u životu nisam osjećao kao najbolji na svijetu! Kad sam u Barceloni osvojio šest naslova prvaka zaredom i osvajao trofeje, nikad se nisam osjećao najboljim na svijetu. U karijeri sam pobjeđivao zato jer sam imao izvanredne igrače u velikim klubovima. Ima izvanrednih trenera na svijetu, koji ne rade u najvećim klubovima na svijetu i nemaju najbolje igrače na svijetu. Dobar sam trener, ali nisam najbolji. Dajte mi neku momčad koja nije dobra kao momčad Manchester Cityja i neću nikoga pobijediti, rekao je Guardiola.

Poznato je da Guardiola ove sezone stalno ističe da Liverpool trenutačno ima najbolju momčad na svijetu:

Proces stvaranja momčadi Liverpoola počeo je kada je Jurgen Klopp postao menadžer 2015. godine.

- Liverpoolu je trebalo četiri, pet sezona da bi osvojio svoj prvi trofej prošle sezone. Bio je to proces. Novi igrači, sve više i više ulaganja i oni su postali najbolja momčad na svijetu. Ponekad ljudi vjeruju ako ste Pep, Jurgen ili neko drugo veliko ime, da svake sezone morate osvojiti sve naslove sa 2000 milijuna bodova i 2000 milijuna golova. Ponekad to nije moguće, ponekad zbog konkurencije, ponekad jednostavno to ne možete ostvariti. Ni u jednom sportu nikada jedna momčad nije osvajala sve trofeje svake sezone. Radimo napornije ove nego prošle sezone, kada smo osvojili sve domaće trofeje, kazao je Guardiola i otkrio glavni cilj ove sezone:

- Želim osvojiti Ligu prvaka. Sanjam i uživam u pripremi utakmica protiv Real Madrida, da vidim što možemo učiniti. Iduća dva tjedna najsretniji su trenuci u mojoj profesiji dok tražim što možemo učiniti da ih pobijedimo, zaključio je Guardiola.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.