Mourinho odbio Manchester City, Begiristain dovodi Guardiolu

Subota, 28. siječnja 2012. 11:24 Napisao/la  I. V.

 Manchester City  namjerava angažirati Aitora Begiristana, bivšeg sportskog direktora Barcelona, suigrača i suradnika Pepa Guardiole. Angažman Begiristana  jača pregovaračke pozicije Cityja u kontaktima s Guardiolom 

Jorge Mendes obilazi europske nogometne velikane u potrazi za novim poslodavcem Josea Mourinha. Portugalac Mendes jedan je od najutjecajnijih europskih menadžera koji zastupa Mourinha i Ronalda, svaki Mendesov posjet nekoj nogometnoj metropoli potiče glasine. Nije više glasina da Mourinho na ljeto odlazi iz Madrida što god osvojio, trener Real Madrida glasno je poručio da želi natrag u engleski nogomet. A najbogatiji engleski klub je Manchester City čelnici kojega su proteklih dana razgovarali s Mendesom. City  je Mourinhu ponudio godišnju plaću od 15 mil. eura neto, ali je Mendes odbio ponudu što je vlasnika Manchester Cityja, bestidno bogatog šeika Mansoura, natjeralo da promjeni taktiku. Šeik želi najbolje i ne štedi novac!

Ovih dana objavljena je vijest da Manchester City  namjerava angažirati Aitora Begiristana, bivšeg sportskog direktora Barcelona, suigrača i suradnika Pepa Guardiole. Angažman Begiristana  jača pregovaračke pozicije Cityja u kontaktima s Guardiolom  kojega bi šeik Mansour rado doveo u Manchester. Ako Guardiola ovog ljeta odluči otići iz Barcelone, nema sumnje da bi najviše novca za slaganje momčadi dobio u Cityju. Sportska javnost, poglavito katalunjska, već duže razdoblje spekulira o tome da će Guardiolin odlazak značiti kraj ere Barcelone kakvu danas gledamo budući da će s trenerom vjerojatno otići nekoliko stožernih igrača u zrelim godinama. Ako itko može platiti cijeli katalunjski paket onda je to šeik Masour čije se bogatstvo procjenjuje na 30 milijardi eura.   

 Da novac ipak nije preusudan pokazao je Mourinho, koji čeka pravu priliku da pobjegne iz Madrida i što dalje od Barcelone. Engleska nije jedina opcija, vlasnik Intera  Massimo Moratti nikada nije prežalio Mourinhov odlazak.


Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.