MANCHESTER CITY&LIVERPOOL Tko će danas postati doprvak s najviše osvojenih bodova u povijesti Premierlige?

Nedjelja, 12. svibnja 2019. 12:11 Napisao/la  SC

Manchester City je u prednosti koja stvara dodatni prihološki pritisak, u utakmici protiv Leicestera vidjelo se da momčad trenera Pepa Guardiole teško nosi breme favorita

Jurgen Klopp i Pep Guardiola
Jurgen Klopp i Pep Guardiola

 

Od 16 sati igraju se utakmice zadnjeg kola Premierlige u kojemu će pasti odluka o prvaku trenutačno najjače europske nogometne lige.

Najbolji u ligi koja je ove sezone iznjedrila četiri kluba (Liverpool - Tottenham/Liga prvaka, Chelsea - Arsenal/Europska liga) u finalima dvaju europskih natjecanja može postati klub koji nikada nije igrao ni polufinale Lige prvaka.

Manchester City danas gostuje u Brightonu, Liverpool na Anfieldu igra protiv Wolverhamptona.

Oba kluba igraju utakmice protiv momčadi koje nemaju nikakvih imperativa!

Brighton nema nikakvih opterećenja jer je na 17. mjestu 5 bodova udaljen od Cardiffa, koji se nalazi u zoni ispadanja.

Wolverhampton nakon utakmice protiv Liverpoola ostaje na 7. mjestu bez obzira na rezultat.

Manchester City je u prednosti koja stvara dodatni prihološki pritisak, u utakmici protiv Leicestera vidjelo se da momčad trenera Pepa Guardiole teško nosi breme favorita.

Pobjeda je ostvarena pogotkom Vincenta Kompanyja, onako atraktivni pogodak događa se doslovno jednom u sezoni.

S duge strane Liverpool je rasterećen nakon podviga u polufinalu Lige prvaka, Jurgen Klopp drugi put uzastopno igra finale Lige prvaka.

Iza Liverpoola je izvanredna sezona, Kloppova momčad doživjela je samo jedna poraz u Premierligi.

Prvaka će odrediti nijanse, uoči zadnjeg kola čini da je Guardiolin način napadačke igre učinkovitiji za četiri pogotka (gol razlike: 91:22/87:22) i jedan bod više (95/94).

Liverpool je odigrao sedam neodlučenih utakmica, Manchester City je više riskirao zbog čega je doživio četiri poraza, ali je odigrao samo dvije neodlučene utakmice.

Tko god danas bude drugi ulazi u povijest Premierlige kao doprvak s najviše osvojenih bodova u povijesti natjecanja.

Utrka za prvaka toliko je izjednačena da je u senzacionalnom scenariju dostojnom završnice europskih natjecanja, moguće da se odluka o prvaku prolongira.

Ako Liverpool i Manchester City nakon današnjih utakmica budu imali isti broj bodova, istu gol-razliku i isti broj postignutih pogodaka, prema pravilima natjecanja prvaka bi odlučila majstorica.

Da bi se to dogodilo Manchester City morao bi izgubiti s četiri gola razlike, dok bi Liverpool u neodlučenom rezultatu morao postići četiri pogotka više od Manchecter Cityja.

Naprimjer, 0:4 - 4:4, 1:5 - 5:5, itd...

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.