Liverpool izbacio Manchester Utd. iz FA kupa, De Gea izvan forme

Subota, 28. siječnja 2012. 19:03 Napisao/la  I. V.

Liverpool - Manchester United 2:1. Pogocima Kuyta (88) i Aggera (21) Liverpool zasluženo pobijedio

Odlučujućim pogotkom Dirka Kuyta u 88. minuti Liverpool je na Anfieldu iz daljnjeg natjecanja FA kupa izbacio Manchester United. Kuyt je bio brži od Evre, utrčao sljeva i snažnim udarcem zatresao mrežu za 2:1. Vratar De Gea stajao je kao ukopan, bez reakcije koja bi makar naslutila da se ispred Kuyta nalazi vratar jedne od najboljih momčadi na svijetu. De Gea se nije proslavio ni prilikom pogotka Aggera, u 21. minuti domaći branič nadskočio je skupinu igrača i loptu glavom poslao u mrežu pokraj zbunjenog vratara Manchester Uniteda, kojemu je lopta okrznula glavu.

S obzirom na situacije koje su prethodile pogocima, De Geu se ne može izravno kriviti za pogotke, ali je jasno da mladi španjolski vratar nije na razini potreba velike momčadi poput Manchester Uniteda.  Manchester United je dominirao iako je igrao bez nekoliko standardnih prvotimaca ukkjučujući Rooneyja. Kada je Park u 39 minuti izjednačio rezultat činilo se da će se Fergusonova momčad razmahati, ali se preokret nije dogodio. Liverpool je na kraju samo uzeo ponuđeno kaznivši slabosti protvnika.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.