KREĆE PREMIERSHIP: Naslov prvaka najvjerojatnije ostaje u Manchesteru

Subota, 18. kolovoza 2012. 14:07 Napisao/la  SC

Kao i prošle sezone, na "Otoku" bi se najveća borba za naslov trebala voditi između gradskih rivala iz Manchestera, dok će svoju priliku iz drugoga reda vrebati Chelsea

Nakon francuskog Le Championata ovog vikenda kreću i dva najjača europska nogometna razreda, engleski Premiership i španjolska Primera.

Kao i prošle sezone, na "Otoku" bi se najveća borba za naslov trebala voditi između gradskih rivala iz Manchestera, dok će svoju priliku iz drugoga reda vrebati Chelsea, pojačan za Hazarda i Oscara. Sir Alexu Fergusonu nije dobro sjeo gubitak prošlogodišnjeg naslova, ofenzivno je krenuo u kupovinu kako bi već ove sezone detronizirao gradskog rivala Cityja. Iz Arsenala je za 30 milijuna eura doveden kapetan Topnika Robin van Persie, dok je iz redova njemačkog prvaka Borussije Dortmund stigao japanski brzanac Kagawa.

- Robin je svjetski napadač koji je dokazan u Engleskoj i europskom nogometu. Njegov talent nije potrebno predstavljati našim navijačima. Sposobnosti koje posjeduje su fantastične i mislim da s njime naše šanse izrazito rastu, objasnio je legendarni Škot koji se i nakon 26 godina na klupi Crvenih vragova ne da s Old Trafforda.

Ferguson je pritom uspio nagovoriti veterane Scholesa (38) i Giggsa (39) na još jednu sezonu. Građani su s druge strane zadržali prošlogodišnji šampionski kostur. Džeku i Teveza pola su prijelaznopg roka selili na druge destinacije, no Talijan Roberto Mancini i ove sezone može računati na njih. Talijanski stručnjak pametno je ulogu favorita prebacio na gradskog suparnika.

- Doveli su dva velika pojačanja. Uz to, Unitedova prednost je što se već 20 godina kontinuirano bori za naslov prvaka, objasnio je uoči sezone Mancini.

U slučaju da Modrić napokon zgotovi svoj transfer u redove madridskog Reala, hrvatski će nogomet ostati na samo jednom predstavniku u Premiershipu. Nikica Jelavić prošle je sezone odmah opravdao epitet pojačanja Evertona, koji sezonu otvara upravo protiv Uniteda u posljednjem ogledu prvoga kola u ponedjeljak.

Prvo kolo, subota (16): Arsenal - Sunderland, Fulham - Norwich, Queens Park Rangers - Swansea, Reading - Stoke City, West Bromwich - Liverpool, West Ham - Aston Villa, Newcastle - Tottenham. Nedjelja (14.30): Wigan Athletic - Chelsea. (17): Manchester City - Southampton. Ponedjeljak (21): Everton - Manchester United

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.