Fabio Capello namjerno provocira čelnike FA i svjesno riskira otkaz

Ponedjeljak, 06. veljače 2012. 17:35 Napisao/la  I. Vranić

Capello se suprotstavio odluci Davida Bernsteina, čelnika FA, koji je oduzeo kapetansku traku Johnu Terryju zbog toga što na sudu mora dokazati nije rasistički vrijeđao braniča QPR-a Antona Ferdinanda

Fabiju Capellu prijeti otkaz! Izbornik engleske reprezentacije javno se suprotstavio odluci Davida Bernsteina, čelnika FA, koji je oduzeo kapetansku traku Johnu Terryju zbog toga što na sudu mora dokazati da u listopadu prošle godine nije rasistički vrijeđao braniča QPR-a Antona Ferdinanda.

Capello smatra da nitko nije krivac prije nego što mu se dokaže krivica, te da se Terryju sudi na građanskom, a ne na sportskom sudu. Prije pravomoćne odluke Terry treba uživati sve stečene privilegije, smatra Capello. Zanimljivo, početak suđenja zalazan je za 9. srpnja, odnosno, desetak dana nakon završetka EURO-a.

Zbog sudskog postupka Terry se našao na udaru kritike, nekoliko tjedana njegovo se ime u javnosti provlači u negativnom kontekstu, pa je kapetan Chelsea i reprezentacije u jednom trenutku najavio oproštaj od dresa reprezentacije prije početka EURO-a. Capello očito smatra da mu je Terry neophodan i namjerno provocira.

Capello godišnje zarađuje cca 6 mil. funti i za taj novac trebao bi iskazivati lojalnost prema čelništvu FA. David Bernstein vrlo je odrješit dužnosnik, koji neće prezati od otkaza ako se Capello ne podredi odlukama poslodavca. U engleskoj javnosti već se počelo spekulirati da Capello svjesno izaziva Bernsteina pred početak EURO-a čime stvara alibi za eventualni neuspjeh.  

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.