Mancini želi Balea i van Persiea, a Mourinho želi natrag u Englesku

Utorak, 27. prosinca 2011. 07:45 Napisao/la  I. Vranić

U idućoj sezoni Manchester City sigurno će imati najskuplju momčad na svijetu, sa ili bez Roberta Mancinija na klupi

 

Roberto Mancini poželio je u Novoj godini darove, menadžer Manchester Cityja u svlačionici želi Roberta van Persiea (Arsenal) i Garetha Balea (Tottenham). Mancinijeva je želja „šala mala“ za šeika  Mansoura bin Zayeda Al Nayana, obitelj vlasnika Manchester Cityja spada među najbogatije na svijetu s imovinom procijenjenom na fantastičnih 500 milijardi eura. Dok obitelj zgrće milijarde u Abu Dhabiju, šeik Mansour igra se nogometa na europskom kontinentu. Na zabavu smije trošiti oko pola milijardi eura godišnje, ne smije pretjerivati u doba recesije!

Šeik Mansour bin Zayed Al Nayan kupio je Manchester City s kojim namjerava pokoriti Englesku i Europu, htio bi kupiti Milan, poželio je kupiti Real Madrid i Lea Messija kojega bi Barceloni  platio 150 mil. eura… Uz toliku odštetu, igračevu neto plaću od 20 mil. eura i sva davanja, Mesijev transfer podrazumijevao bi četverogodišnju bankovnu garanciju od nevjerojatnih 500 mil. eura! Pola milijarde eura za igrača kojega Barcelona ne želi prodati! Za sada!

Sreća da je Mancini razuman čovjek, pa traži samo van Persiea i Balea. Prvog za pojačanje napadačima Džeki, Balotelliju i Agueru, drugog za deficitarni lijevi bok. U idućoj sezoni Manchester City sigurno će imati najskuplju momčad na svijetu, sa ili bez Mancinija na klupi. Jose Mourinho najavio je povratak u engleski nogomet, a šeici kupuju samo najbolje.

 

Najbogatiji vlasnici engleskih klubova:

1. Manchester City: Mansour bin Zayed Al Nayan (UAE) 23 milijarde eura

2. Arsenal: Ališer Usmanov (Uzbekistan) 14,3 milijardi eura

3. QPR: Lakshmi Mittal (Indija) 13,6 milijardi eura

4. Chelsea: Roman Abramovič (Rusija) 12 milijardi eura……..

…9. Manchester United: Malcom Glazer (SAD) 1,9 milijardi eura

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.