ŠPANJOLSKI SUPERKUP

Mandžukić donio Atleticu prvi trofej u sezoni

Subota, 23. kolovoza 2014. 00:31 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica Superkupa: Atletico - Real Madrid 1:0. Luka Modrić isključen u sudačkoj nadoknadi

Mario Mandžukić donio je Atleticu prvi trofej u sezoni! Mandžukićevim pogotkom u 2. minuti Atletico je u uzvratnoj utakmici Superkupa minimalno pobijedio Real Madrid i ukupnim rezultatom 2:1 osvojio Superkup.

U 2. minuti vratar Moya dugačkim ubacivanjem pogodio je dvojicu svojih napadača, Mandžukić i Griezmann izmijenili su loptu u glavometu između četiri braniča gostiju. Mandžukić je ostao sam na ulazu u kazneni prostor i preciznim udarcem poslao loptu u desni Casillasov kut - 1:0.

Momčad Real Madrida ostavila je u prvom dijelu bolji dojam od Atletica. Iako su "kraljevi" igrali bez nespremnom Ronalda, kroz veći posjed lopte stvorili su nekoliko izglednih prilika koje nisu iskoristili Bale i triput James.

Obrana je zaštitni znak Diega Simeonea kojega je u 29. minuti sudac Borbalan poslao na tribine. Trener Atletica pretjerao je protestirajući što je Juanfran predugo čekao da uđe u igru nakon što mu se ukazala liječnička pomoć. Simeone je po glavi provokativno potapšao četvrtog suca, što glavni sudac nije mogao previdjeti. Čim je Simeone udaljen s klupe, smirile su se tenzije na igralištu

U 44. minuti Raul Garica mogao je kazniti neuspješne pokušaje Real Madrida, kada je nakon ubačaja iz kuta u trku udarcem glavom promašio vrata i propustio najbolju priliku domaćina u prvom dijelu.

U drugom dijelu ušao je Ronaldo, a Raul Garcia odmah je pogodio prečku, prebacivši loptom Casillasa. Atletico je počeo igrati prepoznatljivu igru tijekom koje su Ronaldo, Benzema i Bale ostali nevidljivi. S Ronaldom u sastavu Real Madrid nije stvorio ni jednu izglednu priliku u drugom dijelu, zavidna kompaktnost momčadi Atletica osujetila je sve pokušaje gostiju u začetku.

Luka Modrić isključen je u sudačkoj nadoknadi, kada je dobio drugi žuti karton. Modrić je igrao na razini svoje momčadi, što znači prosječno!

ATLETICO: Moyá, Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira, Tiago, Gabi, Koke, Raúl García (90 Saul), Griezmann (73 Raul Jimenez), Mandžukić (84 Cebolla)

REAL MADRID: Casillas, Carvajal, Varane, Ramos, Coentrao (70 Marcelo), Xabi Alonso, Kroos (46 Ronaldo), Modrić, James (65 Isco), Benzema, Bale

Uzvratna utakmica Superkupa: Atletico - Real Madrid 1:0 (Mandžukić 2)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.