Superclasico: Real Madrid i Barcelona na Camp Nou večeras igraju utakmicu Superkupa

Četvrtak, 23. kolovoza 2012. 11:08 Napisao/la  SC

Utakmica Superkupa nema poseban značaj u odnosu na prvenstvo, kada bih mogao odmah bih potpisao poraz u Superkupu u zamjenu za osvajanje titule prvaka, kaže Mourinho

Real Madrid protiv Barcelone na Camp Nou, Leo Messi prvi put ove sezone igra izravno protiv Cristiana Ronalda! Večeras (22.30) se igra španjolski Superkup, prvak (R. Madrid) igra protiv pobjednika (Barcelona) nacionalnog kupa. U prvom El Clasicu sezone Real Madrid i Barcelona određuju startne pozicije u utakmici koju su španjolski mediji nazvali Superclasico.

Real Madrid nije dobro počeo sezonu, neodlučeni rezultat (1:1) protiv Valencije na Santiagu Bernabeu nije smak svijeta. Valencia je jedna od najboljih španjolskih momčad, koja uvijek može iznenaditi, ali… Kada je Jose Mourinho u pitanju uvijek ima jedno ali:

- Utakmica Superkupa nema poseban značaj u odnosu na prvenstvo, kada bih mogao odmah bih potpisao poraz u Superkupu u zamjenu za osvajanje titule prvaka. Posebno ako bi nas poraz u Superkupu dodatno motivirao. Superkup je jednostavno najmanje vrijedan od četiri trofeja za koje ove sezone igramo i nema utjecaja na razvoj događaja u sezoni, kaže Mourinho.

Između redaka, Mourinho je osjetio snagu Barcelone već u prvom kolu. U prvom kolu Sociedad je doživio težak poraz (1:5) na Camp Nou, rezultat ne otkriva pravo stanje stvari. Barcelona opet igra fantastičan nogomet, Tito Vilanova nastavlja tamo gdje je Pep Guardiola stao:

- Za mene postoji Barcelona i ništa više, nije ovo Barcelona Tita Vilanove, ni Pepa Guardiole. To je praktično ista momčad od prošle sezone, koja igra istim stilom. To je talentirana momčad sastavljena od sjajnih igrača i ja ne vidim razliku u odnosu na prošle sezone, kaže Mourinho, koji nije htio spekulirati na temu dominacije Barcelone u posljednjih nekoliko sezona.

- Ne možete govoriti o dominaciji bilo koje momčadi ako nitko do sada nije uspio osvojiti Ligu prvaka dvaput zaredom. Za mene to nije dominacija, kaže Mourinho.

U ovom trenutku momčad Real Madrida izgleda manje svježe od Barcelone, katalunjski klub kao da trpi manje posljedice potrošenosti igrača.

- Nije se dobro žaliti i tražiti isprike zbog toga, to smo sve znali odavno, od kada je završio EURO 2012. Znali smo da će pripreme za većinu igrača biti kratke, njihovo stanje nije idealno, ali ne treba dramatizirati. Pred nama je deset mjeseci natjecateljskog nogometa, tek smo počeli sezonu, zaključuje Mourinho.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.