Sandro Rosell podnio ostavku, predsjednik Barcelone optužen za pronevjeru

Četvrtak, 23. siječnja 2014. 21:03 Napisao/la  SC

 Postoje indicije da je predsjednik Barcelone stekao protupravnu imovinsku korist od transfera brazilskog igrača

Sandro Rosell podnio je ostavku na mjesto predsjednika Barcelone! Rosellova ostavka iznuđena na početku afere koja potresa španjolski nogomet, sve je više dokaza da je Barcelona transfer Neymara platila puno više od deklariranih 57 mil. eura! Prema prvim istraživanjima, Rosell je potpisao barem četiri ugovora posredno vezana za transfer, najviše novaca (40 mil. eura) uplaćeno je tvrtki N&N u vlasništvu obitelji Neymar, ukupni troškovi transfera popeli su se do vrtoglavih 101 mil. eura!

Visoki španjolski sud otvorio postupak protiv Rosella zbog sumnje u pronevjeru sredstava prilikom dovođenja Neymara iz Santosa prošlog ljeta. Postoje indicije da je predsjednik Barcelone stekao protupravnu imovinsku korist od transfera brazilskog igrača. Rosell odbacuje sve optužbe o zloporabi ovlasti, ali ako mu se dokaže krivnja, mogao bi biti osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne do osam godina.

Dopredsjednici Barcelone Josep Maria Bartomeu i Javier Faus u četvrtak su razgovarali s Rosellom u njegovoj kući. Na izvanrednoj sjednici ovoj pridružili su im se i zamjenik predsjednika kluba Joanjo Castillo, glavni direktor Antoni Rossich, te direktor komunikacija Albert Montagut. 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.