ŠPANJOLSKA PRIMERA: Novi duel Reala i Barcelone, ostatak društva samo promatrači

Subota, 18. kolovoza 2012. 14:46 Napisao/la  SC

Mislim da će se i ove godine glavna borba voditi između nas i Barcelone, najavio je trener Madrižana Jose Mourinho, koji u svojim redovima silno želi Luku Modrića

Osim na otočnim prvoligaškim travnjacima lopta će se ovoga vikenda zakotrljati i na terenima elitnog španjolskog razreda. Naslov prvaka brani madriski Real, koji bi u obranu trebao krenuti pojačan za hrvatskog reprezentativca Luku Modrića, čija je trakavica oko dolaska na Santiago Bernabeu obilježila ljetni prijelazni rok.

Iako se posljednjih dana spominjala odgoda početka sezone zbog nezadovoljstva klubova s terminima odigravanja utakmica, susretom između Celte i Malage u subotu s početkom u 19 sati kreće nova sezona španjolskog prvenstva. Sve oči ponovo će biti uprte u španjolske divove Barcelonu i Reala, koji su među sobom i ove godine podijelili glavne uloge. Prvi međusobni sraz, popularni El Clasico, na rasporedu je 7. listopada na Nou Campu. Zanimljivo, ove godine španjolski derbi moći će se gledati samo po "plati pa gledaj" formatu.

- Mislim da će se i ove godine glavna borba voditi između nas i Barcelone. Ne vidim druge ekipu koja se može uključiti u borbu za naslov prvaka, najavio je trener Madrižana Jose Mourinho, koji nije puno kupovao ove sezone.

Ista je situacija i u redovima najvećeg rivala Barcelone. Osim promijene na trenerskoj klupi gdje je Pepa Guardiolu zamijenio Tito Vilanova Barca je u svoje redove dovela samo odličnog španjolskog reprezentativca Jordija Albu iz Valencije. Upravo su Šišmiši prošle godine osvojili treće mejsto. O dominaciji Barce i Reala dovoljno govori podatak da je Valencija zaostala čak 39 bodova za Kraljevima.

– Nemoguće je držati korak s Barcelonom i Realom kada od 600 milijuna za televizijska prava oni dobiju - polovicu, objašnjava predsjednik Valencije Manuel Llorente.

Nakon što je Sporting Mate Bilića preselio u Drugu ligu, Hrvatska je na Pirinejima ostala na samo jednom igraču, Ivanu Rakitiću, koji će u dresu Seville pokušati ostvariti plasman u Europu.

Prvo kolo, subota (19): Celta - Malaga. (21): Sevilla - Getafe. (23): Mallorca - Espanyol. Nedjelja (19): Athletic Bilbao - Betis, Real - Valencia. (21): Barcelona - Real Sociedad. (23): Levante - Atletico Madrid. Ponedjeljak (19): Deportivo La Coruna - Osasuna. (21): Rayo Vallecano - Granada. (23): Zaragoza - Valladolid

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.