Joachim Low je rođen da preuzme Real Madrid nakon Josea Mourinha

Srijeda, 28. prosinca 2011. 08:50 Napisao/la  I. Vranić

Mourinho je postao prvi trener Real Madrida kojemu mediji pridaju više pažnje nego igračima, mnoge povređene sujete u klubu jedva čekaju da izađu iz njegove sjene

 

Španjolski novinari tvrde: Joachim Low je rođen za trenera Real Madrida! Izbornik njemačke reprezentacije u kratkom se razdoblju prometnuo u jednog od najboljih europskih trenera, čovjek kojemu pripisuju zasluge za renesansu njemačkog nogometa reprezentaciju samostalno vodi od SP 2006., kada je bio asistent Jurgenu Klinsmannu. Otada njemački nogomet postaje inačica za kvalitetu, uoči EP 2012. Lowov „Elf“ postao je ravnopravan suparnik Španjolskoj i Nizozemskoj.

Izvjesno je da Jose Mourinho postaje prošlost madridskog kluba, što god da osvoji na kraju sezone. Portugalski trener najavio je povratak u engleski nogomet, njegov menadžer Jorge Mendes vjerojatno već pregovara s budućim poslodavcima. Mourinhova stručnost nikada nije bila upitna, ali njegov beskompromisni karakter nije dobro sjeo čelnicima kraljevskog kluba. Profinjeni maniri nisu Mourinhov forte, ekscesno ponašanje i isto takav nogomet u utakmicama protiv Barcelone, nisu preporuka za produljenje ugovora s karizmatičnim trenerom.

Joachim Low u klupskom nogometu nije ostavio uočljivi trag, Stuttgart i Fenerbahce su najveći klubovi koje je vodio. Rad u klubu i reprezentaciji bitno je drukčiji, poglavito u "kraljevskom" klubu, što znači da je Low nepoznanica koju protežiraju zbog uglađenog ponašanja. Joachim Low  potpuna je Mourinhova suprotnost koju favorizira predsjednik Real Madrida Florentino Perez! Razlog je očigledan: Mourinho je postao prvi trener Real Madrida kojemu mediji pridaju više pažnje nego igračima! Mnoge povređene sujete u klubu jedva čekaju da izađu iz Mourinhove sjene!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.