×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Perišić zabio u potvrdi naslova prvaka, Borussia Dortmund opet slavi

Subota, 21. travnja 2012. 17:37 Napisao/la 

Borussia Dortmund je pobjedom (2:0) protiv imenjaka iz Moenchengladbacha obranila naslov prvaka u Njemačkoj. Strijelac prvog pogotka bio je hrvatski reprezentativac

Borussia Dortmund obranila je naslov prvaka Njemačke! Protiv imenjaka iz Moenchengladbacha su žuti slavili sa 2:0, što im je donijelo pobjedu vrijednu naslova prvaka. Krcati stadion Signal Iduna Park, na kojem se natiskalo točno 80720 gledatelja otputovao je, zajedno s igračima u potpunu ekstazu nakon pobjede.

Zadovoljan će, vjerojatno, biti i izbornik Hrvatske Slaven Bilić, jer je prvi pogodak za Borussiju Dortmund postigao naš reprezentativac Ivan Perišić. U 23. minuti je sjajno iskoristio asistenciju Schmelzera i zabio gol za vodstvo 1:0. Konačan rezultat postavio je Kagawa u 59. minuti susreta. Apsolutno zaslužena pobjeda i apsolutno zaslužen naslov za momčad iz Dortumnda, koja je cijele sezone pokazivala najviše u Bundesligi.

U Bremenu je čovjek dana bio Brazilac Naldo. Prvo je u 51. minuti doveo Werder u vodstvo, iskoristivši odbijanac koji je stigao nakon kornera i poslavši ga u mrežu iza Neuera. A onda je, tko zna zašto, u 75. minuti ubačaj Riberyja s lijeve strane odlučio spakirati u vlastitu mrežu, vrativši "krv u lice" gostima iz Bavarske. Da ne bi ispalo kako je samo Naldo "frajer", svoju kvalitetu je prezentirao i Franck Ribery.

Valjda je Francuzu dosadilo da ga se po medijima provlači uglavnom po glupostima, iako je zabio i velikom Realu, pa je uz asistenciju za Nalda odlučio i sam zabiti pogodak. Uspio je u tome u prvoj od dvije minute sudačke nadoknade, pogodivši za 2:1 Bayerna, koji je apsolutno zaslužio pobjedu, protiv Werdera koji nije izgledao loše, ali je isto tako u evidentnoj krizi.

Nurnberg i HSV su odigrali 1:1, čime u globalu mogu biti zadovoljni i jedni i drugi. Jer, domaćin je bodom potvrdio odmak od zone ispadanja, baš kao i HSV, koji još nije matematički osigurao ostanak u Bundesligi, ali nije ni daleko od ostvarenja toga cilja. Ivo Iličević je za goste odigrao svih 90 minuta, dok je Mladen Petrić dobio samo posljednjih šest minuta.

Koeln je sve dalje očuvanju prvoligaškog statusa. Za korak bliže tom cilju trebala im je pobjeda protiv Stuttgarta, nažalost po njih, nastavljena je crna serija, jer u pet posljednjih kola ne znaju za pobjedu. Na kraju je susret završio 1:1, čime su naravno zadovoljniji gosti, dok će Koelnu u posljednjim kolima trebati čudo...

Kaiserslautern Krasimira Balakova je ostvario prvu pobjedu nakon četiri uzastopna poraza. I to na gostovanju. Slavili su na olimpijskom stadionu u Berlinu, protiv Herthe sa 2:1. Vodili su gosti 2:0, ali je domaćin uspio ukrcati barem počasni pogodak. KSC je već drugoligaš, a vjerojatno će mu se i Hertha, kod koje Andre Mijatović opet nije bio ni na klupi, pridružiti.

Bayer Leverkusen je minimalno slavio na gostovanju kod Hoffenheima, kojem je ovo prvi poraz nakon četiri kola neporaženosti. Srećom po domaćina, šteta neće biti ozbiljnija, jer se nalazi u lagodnoj zoni gornjeg dijela ljestvice. U redovima gostiju je nakon dvomjesečne pauze zbog ozljede zaigrao i hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka.

Nurnberg - Hamburger SV 1:1 (Didavi 64/Heung-Min Son 59), Hoffenheim - Bayer Leverkusen 0:1 (Shurrle 79), Koeln - Stuttgart 1:1 (Peszko 50/Cacau 71), Hertha - Kaiserslautern 1:2 (Niemeyer 60/Kirch 27, Wooten 38), Werder Bremen - Bayern 1:2 (Naldo 51/Naldo 75 (ag), Ribery (90+1)), Borussia Dortmund - Borussia Moenchengladbach 2:0 (Perišić 23, Kagawa 59)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.