Fantasična božićna priča, 17.000 navijača Union Berlina na stadionu pjevalo božićne pjesme

Utorak, 25. prosinca 2012. 23:48 Napisao/la  SC

Ovaj spektakularni trenutak okupljanja na stadionu postala je tradicija jer traje već desetak godina

Union Berlin igra za svoje navijače, a oni za njega žive. Njemački nogometni klub, član 2. Bundeslige, prošao je kroz more problema, ali njegovi najveći fanovi ostali su mu vjerni svih godina poniranja, a u ponedjeljak navečer, na Badnjak su svoju odanost pokazali, po tko zna koji put, na stadionu "An der Alten Forsterei" (kapacitet 16.750) - njih oko 17.000 napunilo je tribine i teren i 90 minuta (koliko traje jedna utakmica) neprekidno pjevali božićne pjesme.

Za navijače Union Berlina, i članove njihovih obitelji, Union Berlin je kao najbliži rod. Oni su uvijek bili tu za voljeni klub. Prije nekoliko godina kada je klub zapao u financijsku krizu od nekoliko milijuna eura, organizirali su kampanju "Krvari za Union". Svi su se odazvali davanju krvi za koju su dobivena novčana sredstva ulagana u klub. Isti navijači su svojim rukama 300 dana sudjelovali u renoviranju stadiona, samo da bi momčad imala svoj dom.

Ovaj spektakularni trenutak okupljanja na stadionu postala je tradicija jer traje već desetak godina. Prije jednog desetljeća skupina navijača Union Berlina otišla je kući na Badnjak, poslije jednog poraza, i nikome nije čestitala Božić. Jedan od njih predložio je da se od tada na Badnjak nalaze na stadionu i pjevaju božićne pesme.

Prve godine bilo ih je 89... U ponedjeljak ih je došlo oko 17.000…

Pogledajte kako to izgleda

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.