NJEMAČKO PRVENSTVO

Olić zabio sjajan gol protiv Bayerna

Petak, 22. kolovoza 2014. 22:36 Napisao/la  I. V.

Utakmica 1. kola: Bayern - Wolfsburg 2:1.  Vukovi su ostali bez boda u 79. kada je Malanda promašio nemoguće

Nogometaši Bayerna počeli su novu sezonu na Allianz Areni pobjedom protiv Wolfsburga. Aktualni njemački prvak nije izgledao uvjerljivo kao prošle sezone, kada je Pep Guardiola inzistirao na posjedu lopte do besvijesti. Bayern više ne igra tika-taka nogomet, pokušava igrati brže i okomitije sa 17-godišnjim Gaudinom u središtu momčadi, ali Bayern nema tečnosti u igri. Zato ima Arjena Robbena, najboljega igrača SP-a u Brazilu i zadnjih sezona ponajboljega igrača na svijetu.

U 37. minuti Robben se u svom stilu probio desnom stranom i idealno proigrao Mullera, koji je loptu skrenuo u mrežu - 1:0. U 47. minuti Robben je ukrao loptu Guilavoguiju, uslijedila je brza izmjena Muller, Lewandowski, Robben, koju je leteći Holandez završio plasiranim udarcem za 2:0.

U 52. minuti Ivica Olić dočekao je svoj trenutak slave na stadionu, koji pamti njegove sjajne igre za Bayern. Napadač Wolfsburga fenomenalnim udarcem slijeva loptu je poslao preko Neuera u prečku od koje se odbila u mrežu - 1:2. Fantastičan pogodak! Najbolji vratar na svijetu uzalud je letio zrakom!

Nakon Olićeva pogotka Wolfsburg je preuzeo inicijativu u potrazi ze izjednačenjem, a promašaj Malande u 79. minuti spada u antologijske. Malanda je sam izašao pred Neuera od kojega se lopta prvo odbila u prečku, a onda na metar od gol-linije točno na nogu Malande. Belgijanac je reagirao šeprtljavo, lopta se nekontrolirano odbila izvan igrališta.

U 90. minuti Robben je na kraju kontre pogodio prečku i propustio rezultatski uvećati pobjedu neuvjerljivog Bayerna. Lewandowski u 79 minuta provedenih na terenu ništa posebno nije pokazao.

BAYERN: Neuer, Badstuber, Dante, Alaba, Bernat, Gaudino (90 Hojbjerg), Lahm, Robben, Muller, Gotze (62 Shaqiri), Lewandowski (79 Rode)

WOLFSBURG: Grun, Jung, Rodriguez, Knoche, Naldo, De Bruyne, Gustavo (72 Malanda), Vieirinha (60 Caliguri), Guilavogui, Hunt (46 Arnold), Olić

Utakmica 1. kola: Bayern - Wolfsburg 2:1 (Muller 37, Robben 47/Olić 52)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.