Borussia Dortmund svladala Schalke, Bayernu samo bod protiv Mainza

Subota, 14. travnja 2012. 17:40 Napisao/la  T. Ć.

Mario Mandžukić je u porazu Wolfsburga od Augsburga imao asistenciju, a zaradio je i žuti karton

Borussia Dortmund nastavila je nezaustavljivo juriti prema obrani naslova prvaka Njemačke. U samo tri dana slavili su u dva velika derbija. Minule srijede nokautirali su glavnog konkurenta, minhenski Bayern, a onda su u subotnjem poslijepodnevnom terminu svladali i trećeplasiranu momčad Bundeslige, Schalke 04.

Dvoboj sa Schalkeom je, zapravo, najveći derbi za Borussiju, jer "Ruhr derby", kako ga nazivaju Nijemci, ima najveću moguću težinu za ove dvije momčadi. Derbi je, naravno, ponudio sve što treba da bi imao "ukrasni epitet"; dinamiku, napadačku igru obje momčadi, preokret...

Domaćin je poveo vrlo rano, pogotkom Farfana i izgledalo je kako će "žuti" imati gadnih problema. Ali, momčad Juergena Kloppa ima kvalitetu, snagu i znanje. Prvo je Piszczek sjajnim pogotkom ljevicom u suprotni kut izjednačio u 18. minuti. Konačan rezultat postavio je čovjek s klupe, Kehl, u 63. minuti, kada je iskoristio trapavost Metzeldera i poentirao za 2:1 gostiju iz Dortmunda. Borussija matematički još nije osigurala naslov, ali Bayernove šanse se svode na teoriju...

Bayern je na gostovanju kod Mainza osvojio samo jedan bod, odigravši 0:0. Bavarci su, očigledno, previše fokusirani na Ligu prvaka i mega sudare s Real Madridom, pa su u Bundesligi uspjeli generirati zaostatak od osam bodova u odnosu na momčad iz Dortmunda. Previše, da bi se mogli nadati iznenađenju i stizanju zaostatka koji bi im jamčio da će osvojiti "kantu" u Njemačkoj. Ivica Olić igrao je u prvom sastavu, ali je travnjak napustio u 60. minuti. Danijel Pranjić je cijeli susret odgledao s klupe.

Bayer Leverkusen i Hertha su odigrali "ludu" utakmicu, koja je na kraju završila 3:3. Domaćini su vodili 2:0, pa gubili 2:3, na kraju su se uspjeli spasiti poraza. Zanimljivo, sva tri gola za goste postigli su igrači koji su ušli s klupe. Kaiserslautern je praktički verificirao ispadanje, nakon domaćeg poraza od Nuernberga 0:2. Krasimir Balakov će iduće sezone raditi u drugom razredu Bundeslige...

HSV je minimalno svladao Hannover 96 sa 1:0. Mladen Petrić nije bio ni na klupi, dok je Ivo Iličević igrao do 72. minute. Wolfsburg je upao u "crnu rupu", upisali su treći poraz za redom, ovog puta kod kuće protiv "utopljenika" Augsburga. Mario Mandžukić asistirao je Helmesu za jedini pogodak domaćina, a zaradio je i žuti karton.

BUNDESLIGA, 31.kolo: Bayer Leverkusen - Hertha 3:3 (Schurrle 44, Kiesling 51, Kiesling 84/Lasogga 63, Torun 71, Torun 77), Schalke 04 - Borussia Dortmund 1:2 (Farfan 9/Piszczek 18, Kehl 63), Hamburger SV - Hannover 96 1:0 (Heung-Min Son 12), Kaiserslautern - Nuernberg 0:2 (Didavi 43, Pekhart 73), Wolfsburg - Augsburg 1:2 (Helmes 27/Oehrl 12, Langkamp 88), Bayern Muenchen - Mainz 05 (18.30)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.