RIJEKA - MILAN Utakmica bi trebala biti spektakl prema svemu osim prema sastavima momčadi

Srijeda, 06. prosinca 2017. 16:03 Napisao/la  SC

Bradarić, Matei, Gorgon i Davidson su otpali zbog ozljeda, Mišić zbog kartona, Jelić i Gomelt nisu prijavljeni za Europu, nabrojio je  Kek  igrače na koje ne može računati

Benevento je osvojio prvi bod ove sezone protiv Milana
Benevento je osvojio prvi bod ove sezone protiv Milana

Rijeka od 19 sati u četvrtak igra protiv Milana, stadion je rasprodan, utakmica bi trebala biti spektakl prema svemu osim prema sastavima momčadi.

Trener Milana Gennaro Gattuso sigurno će kalkurirati sa sastavom budući da Milan u nedjelju na San Siru igra protiv Bologne.

Nakon neodlučenog (2:2) rezultata protiv najslabije momčadi u ligi,  Benvento  je osvojio prvi bod ove sezone upravo protiv Milana, Gattusu je  sljedeća utakmica u Seriji A puno važnija od utakmice protiv Rijeke koja ni o čemu ne odlučuje.

Matjaž Kek ima drugih problema. U ovakvoj situaciji ove sezone još nije bio:

- Bradarić, Matei, Gorgon i Davidson su otpali zbog ozljeda, Mišić zbog kartona, Jelić i Gomelt nisu prijavljeni za Europu, izrecitirao je Kek na koga ne može računati u utakmici protiv Milana.

- U veznoj liniji ostali su nam Pavičić i Maleš, moramo tražiti dodatna rješenje što nije baš lako u ovom dijelu sezone. Razmišljamo o nekim igračima s kojima bismo promijenili formaciju i mjesta na kojima igraju. Nije ni Vešović trenirao s nama. Čeliković trenira s nama dva dana, treninzima smo priključili neke juniore, vjerojatno će neki završiti u zapisniku utakmice.  Razgovarao sam s igračima, nešto smo probali mijenjati već na treningu, u izostanku tolikog broja igrača primorani smo na drugačije razmišljanje. Naročito u veznoj liniji, gdje ćemo vjerojatno krenuti puno ofenzivnije nego što bi se moglo očekivati kada igraš protiv Milana. Rekao sam igračima da se trebaju voditi principima rada na treninzima, principima igre, jer je onda lakše svakom igrač da na drugom mjestu odigra kvalitetno. Igrači imaju moje puno povjerenje, kaže Kek.

Iako Rijeka i Milan neće igrati u najboljim sastavima nema razloga da utakmica ne bude atraktivna budući da momčadi nisu (pre)opterećene rezultatom. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.