RIJEKA - AUSTRIA Matjaž Kek: Ne vidim ni jedan razlog da navijači ne stanu iza momčadi

Srijeda, 01. studenog 2017. 17:32 Napisao  I. V.

Moć Rijeke bilo je zajedništvo, što zvuči kao fraza u razdoblju tijekom kojega se stalno propituje situacija oko trenera, oko momčadi i kluba, kaže trener Rijeke

Matjaž Kek
Matjaž Kek



Matjaž Kek najavio je utakmicu 4. kola Europske lige, Rijeka u četvrtak (19) na Rujevici igra protiv Austrije iz Beča:

- U razgovoru s igračima upozorili smo da ne bi bilo dobro o utakmici na Rujevici razmišljati u kontekstu utakmice u Beču. Momčad Austrije vani igra vrlo opasno, mislim da oko godinu dana vani nisu izgubili utakmicu u Europi. Unatoč problemima vani znaju igrati taktički dobro i opasno, što znači da moramo kvalitetno reagirati u trenucima kada dobijemo i izgubimo loptu. U tom smislu se pripremamo, normalno da očekujemo konačno pobijediti na Rujevici. Vjerujem da će naš adut biti navijači, očekuje se dosta njihovih navijača, pa bi ambijent mogao biti pravi, rekao je Kek.

Trener Rijeke neće moći računati na nekoliko standardnih igrača:

- Nitko od ozlijeđenih igrača nije trenirao s momčadi pa nisu u konkurenciji za utakmicu. Imamo dvije, tri solucije, probali smo nešto na treninzima, vidjet ćemo. U problemima je  Sluga,  Elez, Gavranović i Zuta ne treniraju s momčadi. Heber je u Maksimiru dobio nekoliko minuta, dugo vrijeme nije igrao natjecateljsku utakmicu i konkurira za početni sastav. Imamo dosta igrača željnih dokazivanja, razmišljam o igračima koji su mi na raspolaganju. Za ovakvu utakmicu moraš biti sto posto zdrav u nogama i glavi, na takve igrače računam. Matei je u konkurenciji kao i svi drugi, nije točna infomacija da mi je netko zabranio Mateija staviti u momčad, naglašava Kek.

Rijeka je u HNL zaredala trima porazima, u Europskoj ligi izgleda puno bolje. Slično igra i Austria:

- Mislim da fokus Rijeke uvijek mora biti isti, moramo misliti na svaku sljedeću utakmicu, a to je sada utakmica potiv Austije. Tako razmišljamo i tako se ponašamo. Oni su u boljoj situaciji, jer su osvojili bod protiv LASK-a u Linzu. Mi dugo nismo osvojili ni boda. Rekao sam već da momčad pripremam kroz našu problematiku, a onda kroz zahtjeve protivnika. Gledao sam dvije, tri njihove utakmice vani, dobro izlaze. Moramo stvoriti što jači pritisak na njihovu zadnju liniju, što nam inače fali, ali to je već razgovor za svlačionicu. Ne bi bilo dobro da o utakmici razmišljamo u kontekstu utakmice u Beču, posebice kako smo igrali u drugom dijelu, kaže Kek.

Rujevica će biti dupkom puna, navijači nisu dignuli ruke od momčadi:

- Na početu sezone govorio sam da nas čeka krasna nogometna jesen. Napravili smo to što smo napravili prošle sezone, ove sezone dobili smo protiv Salzburga najvažniju utakmicu, dobili smo atraktivne protivnike u Europskoj ligi. Vidite kako se u nogometu ponekad sve okrene, od krasne atmosfere došlo je preispitavanja, ali ne vidim ni jedan razlog da navijači ne stanu iza momčadi ako to ona zasluži. Prvo moramo zaslužiti povjerenje, momčad će napraviti sve da kroz angažman dođe do kvalitetne igre.  Nedostaje nam Rujevica, u zadnje vrijeme igrali smo devet utakmica vani, samo dvije doma. Dugo nismo slavili na Rujevici! Moć Rijeke bilo je zajedništvo, što zvuči kao fraza u razdoblju tijekom kojega se stalno propituje situacija oko trenera, oko momčadi i kluba. Navijači su izuzetno bitni, neke stvari je onda lakše raditi. Mi moramo na terenu isprovocirati njihovu reakciju, govori Kek koji smatra da igrači nemaju razloga za strah od neuspjeha:

- Normalno da negativna rezultatska serija postavlja niz pitanja, kroz priču s igračima nastojim da ostanu opušteni iako adrenalina mora biti. Mene je strah samo bolesti, a negativni rezultati su dio sportskog života. To moraš prihvatiti kao činjenicu, moraš  saznati da li je to zbog tebe ili zbog okolnosti. Možda je dobro da u takvoj seriji bude malo nelagode, jer to zna dignuti koncentraciju igračima, kaže Kek.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.